De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Camerasmartphone Kodak Ektra nu te koop voor 499 euro

Erwin Vogelaar
11 december 2016, 10:03
2 min leestijd
Camerasmartphone Kodak Ektra nu te koop voor 499 euro

Kodak Ektra kopen? Dit is vanaf nu ook in Europa mogelijk, via de webshop van Kodak en verschillende webwinkels. Het toestel gaat voor 499 euro over de toonbank.

Lees verder na de advertentie.

Kodak Ektra kopen

Kodak is een bekend cameramerk, maar ook qua smartphones wil het bedrijf meer gaan betekenen. Dit doet Kodak samen met smartphonefabrikant Bullit. Het resultaat is de Kodak Ektra, vernoemd naar de 35mm-camera van Kodak uit 1941. Het toestel combineert smartphone en camera, met uiteraard de nadruk op de camera om zich te onderscheiden op de drukke Android-markt.

Zo zijn zelfs de hoesjes die je bij het toestel kunt kopen van leer, zoals bij een camera meestal ook het geval is. Aan de achterkant van het toestel zit een flinke camerabult, zodat de Kodak Ektra wat lijkt op een losse digitale camera. Ook zit er een extra bultje aan de onderkant van de smartphone om deze goed vast te kunnen houden bij het maken van foto’s.

Kodak Ektra kopen

Onder de kap van het toestel zit een Helio X-20 decacore-processor, 3GB werkgeheugen en 32GB uitbreidbaar geheugen. Ook zit er nog een 3000 mAh-accu in. Opvallender is de camera. Het gaat om een 21 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie. Met deze camera kun je niet alleen foto’s van hoge kwaliteit maken, maar ook video’s met een 4k-resolutie opnemen. Aan de voorkant zit een camera van 13 megapixels. Standaard staat op elke Ektra de fotobewerking-app Snapseed geïnstalleerd. Waarom deze app zo goed is lees je in onze lofzang.

Om de camera te ondersteunen heeft het toestel een speciale camera-app. De app maakt het mogelijk om snel tussen standen te wisselen, zodat je verschillende soorten foto’s kunt maken. Het toestel is nu te koop in Europa via de webshop van Kodak, maar wordt ook verkocht via webwinkels in Nederland. Het toestel kost 499 euro. Dit is overigens niet de eerste keer dat Kodak op de smartphonemarkt stapt, want vorig jaar verscheen de Kodak IM5 al. Ook dit toestel werd in samenwerking met Bullit gemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu