De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Kodak onthult de Ektra, een smartphone waarbij de camera voorop staat

Lars Paymans
20 oktober 2016, 13:11
2 min leestijd
Kodak onthult de Ektra, een smartphone waarbij de camera voorop staat

Kodak slaat de handen ineen met smartphonefabrikant Bullit om de Kodak Ektra te maken. Een mix tussen een smartphone en een camera, waarbij vooral de camera voorop lijkt te staan.

Lees verder na de advertentie.

Kodak Ektra is meer camera dan smartphone

De Kodak Ektra is vernoemd naar een 35mm-camera uit 1941. Om de nadruk op deze antieke camera te leggen, verschijnen er speciale leren hoesjes voor het toestel. Deze lijken eerder op een cameratas dan een smartphone-case, wat natuurlijk ook de bedoeling is. Als je de Kodak Ektra vanaf de achterkant bekijkt, zou je denken dat het om een digitale camera gaat. Naast het geribbelde leren achterkantje, zit er zelfs een bult aan de onderkant voor extra grip. Draai het toestel echter om en bekomt een Android-toestel tegen.

Kodak Ektra

De Ektra heeft een 21 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie. Met de camera kun je bovendien 4K video’s opnemen. Aan de voorkant is er een selfiecamera van 13 megapixels aanwezig. De camera werkt nauw samen met de bijbehorende camera-app. Deze maakt het mogelijk om in hoog tempo tussen verschillende standen te schakelen. Handig als je foto’s maakt van een sportwedstrijd waarin een paar seconden het verschil maakt tussen een goede en slechte foto. Bovendien staat fotobewerking-app Snapseed standaard op iedere Ektra geïnstalleerd.

De Ektra heeft een 3000 mAh-accu die snelladen ondersteunt. Het toestel is uitgerust met 3GB werkgeheugen en heeft daarnaast 32GB uitbreidbaar geheugen. De Helio X-20 decacore-processor houdt het toestel op de been. Als je niet kunt kiezen tussen een smartphone of een camera, dan kun je vanaf december de Kodak Ektra overwegen. Dan wordt het toestel namelijk in Europa verkocht voor een adviesprijs van 499 euro. Dit is overigens niet de eerste keer dat Kodak de smartphonemarkt betreedt. Zo verscheen vorig jaar nog de Kodak IM5, die ook in samenwerking met Bullit werd geproduceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu