Kodak brengt eerste smartphone uit in Nederland

Gijs Ettes
15 juni 2015, 12:11
2 min leestijd
Kodak brengt eerste smartphone uit in Nederland

De Kodak IM5, de eerste smartphone smartphone van het bedrijf dat we voornamelijk kennen van fotocamera’s, is gelanceerd in Nederland. Het midrange Android-toestel is per direct bij enkele webshops verkrijgbaar, zo ontdekte Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

De eerste smartphone van Kodak

kodak im5

De Kodak IM5 is ontwikkeld door de Britse smartphonefabrikant Bullit, werd eerder dit jaar aangekondigd en heeft inmiddels, zij het beperkt, zijn weg naar ons land gevonden. Het toestel kenmerkt zich door midrange specs, maar daar is de prijs (280 euro) dan ook naar. De IM5 wordt aangedreven door een MediaTek MT6592-chip met een octacore-processor (1,7Ghz) en beschikt over 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. Dat laatste is met een micro-sd-kaartje uit te breiden tot maximaal 32GB. Verder is er dualsim-ondersteuning aan boord, maar geen 4G. Het ips-scherm meet 5 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De accu heeft een capaciteit van 2100 mAh.

Uit de doos draait draait de Kodak IM5 op Android 4.4 (KitKat), al heeft Kodak aangegeven dat het toestel ook een update naar Android Lollipop krijgt. Google’s besturingssysteem is voorzien van een skin die gebruikmaakt van grote pictogrammen voor de belangrijkste functies als de telefoon, berichten-app en browser. Hierdoor moet de smartphone  voor beginners gemakkelijk in gebruik zijn.

Ook de camera-app is eenvoudig gehouden. De IM5 heeft weliswaar twee camera’s met 13 en 5 megapixels aan boord, maar veel opties om deze naar je hand te zetten zijn er niet. Wel is het eenvoudig om snel kiekjes te delen en naar een Kodak-printer te sturen.  Tot slot is er een alternatieve appwinkel aanwezig die gemakkelijker moet werken dan de reguliere Play Store. Gebruikers  hebben echter ook de optie om via laatstgenoemde aan nieuwe apps te komen.

Kodak IM5 kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

De Kodak IM5 heeft een losse adviesprijs van 280 euro, maar is ook in combinatie met een abonnement verkrijgbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu