Kogan Agora voorlopig uitgesteld

android_koganTreurig nieuws van down under: de Australische toestelmaker Kogan heeft aangekondigd dat het eerste Android-toestel voorlopig is uitgesteld. Het heeft te maken met “potentiële toekomstige interoperabiliteitskwesties”. Ruslan Kogan (zie foto) zou op 29 januari 2009 de Kogan Agora en de Kogan Agora Pro op de Australische markt uitbrengen. De 25-jarige Kogan is van plan om het toestel te herontwerpen, zodat het compatibel is met alle toekomstige Android-applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De beslissing komt waarschijnlijk nadat Ruslan Kogan een ontmoeting had met Google op het hoofdkwartier in Silicon Valley. Waar de bijeenkomst over ging kan Kogan niet zeggen, omdat hij een geheimhoudingsverklaring moest ondertekenen. Feit is wel, dat de Agora een probleem met de schermresolutie had kunnen opleveren. Als ontwikkelaars applicaties voor hogere schermresoluties maken, zou dat onhandig voor gebruikers kunnen zijn.

De timing van de terugtrekking is wat ongelukkig, want de ontwikkeling van de Agora was al afgerond en de fabricage draaide al op volle toeren. Kogan:

The Agora reached a very late stage of development, manufacturing had commenced and we were within days of shipping the product to customers. But it now seems certain the current Agora specifications will limit its compatibility or interoperability in the near future.

Eigenlijk zou het toestel al op 15 december z’n debuut maken voor een prijs van slechts $199. Later werd de prijs verhoogd naar $299 voor het basismodel en $399 voor de Pro-versie, die voorzien is van Wi-Fi, GPS en een camera.

Via: TheAge

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.