Kogan suggereert geheime deal tussen Google en HTC

ruslan koganHoe kan het toch dat er een open source-besturingssysteem is wat elke toestelfabrikant op een mobiele telefoon kan zetten en er toch maar één bedrijf is dat Android-telefoons op de markt brengt. “Denk daar maar eens over na”, zegt Ruslan Kogan, de Australiër die plannen had om het tweede Android-toestel ter wereld op de markt te brengen. Maar de lancering moest worden uitgesteld, waardoor de HTC Dream van Optus het eerste Android-toestel voor Australië zal zijn. Op de vraag of Ruslan zijn beweringen wat nader wilde onderbouwen, haakte hij echter af: “Ik kan hier verder niets over zeggen”.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De officiële reden waarom de Kogan Agora niet op de markt kwam, had te maken met de schermresolutie: die was 320 x 240 pixels. Android-ontwikkelaars zouden applicaties maken met een hogere resolutie, zoals die van de G1 (480 x 320 pixels). Dat klinkt als een plausibele verklaring, maar volgens Ruslan is er meer aan de hand. Hij zit echter vast aan een non disclosure agreement (NDA) met Google. Een Australische website vermoedt nu, dat HTC heeft gedreigd om niet met Android aan de slag te gaan als ze niet als eerste een toestel konden lanceren.

Als dat waar is, zou het niet de eerste keer zijn dat HTC in een dergelijke ‘affaire’ wordt genoemd. Bij de lancering van de eerste Windows Mobile-smartphones zouden ze het eerste toestel voor de neus van Sendo hebben weggekaapt. Sendo klaagde later Microsoft aan, maar verdween uiteindelijk van de markt na een korte affaire met Symbian.

Via: Sydney Morning Herald

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.