De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Koop je eigen Android-robot via Kickstarterproject Be The Robot

Redactie
25 september 2012, 18:15
2 min leestijd
BERO

Altijd al gedroomd van je eigen kleine Android-robot? Dat kan! Het Kickstarterproject Be The Robot (BERO) is een project van Reality Robotics Limited en wil de kleine robots op grote schaal uitbrengen. BERO is geïnspireerd op de Google Bug Droid (het Android-poppetje), is ongeveer 10 centimeter hoog en werk via Bluetooth. De BERO komt in verschillende versies, waaronder een Basic-, Bluetooth- en Basshead-editie. De Basic-versie is een robot zonder enige functionaliteit en puur als bureau-accessoire bedoeld, terwijl de Bluetooth-versie de standaard BERO is die kan bewegen, geluid kan afspelen en naar jouw input luistert.

Het Kickstarterproject is al geslaagd, want van de doelstelling van 38.900 dollar is al meer dan 41.000 dollar opgehaald. Onderstaande video introduceert de BERO.

Lees verder na de advertentie.

De BERO werkt via Bluetooth en wordt bestuurd met een gratis open source Android-app. Met deze app kun je de BERO programmeren en laten reageren op jouw commando’s. De BERO beweegt, neemt geluid op en communiceert met je. Het doel is om na de release van BERO met andere enthousiastelingen de app te verbeteren en zodoende de mogelijkheden van BERO uit te breiden. Een grappige functie is de record motion+sound, waarmee je via de app je eigen stem opneemt en tegelijkertijd animaties invoert. De BERO krijgt dit dan via Bluetooth binnen, bewaart de bestanden op zijn geheugen en spreekt via zijn eigen interne speaker terwijl hij beweegt. Zie ook onderstaande video voor bewegende beelden van BERO.

De BERO komt ook in verschillende premium-versies, zoals de matwitte BERO Backer, matzwarte BERO Basshead, zilveren BERO Bling Silver Limited Edition en gouden BERO Bling Gold Plated Limited Edition. De standaard Bluetooth-versie kost 79 dollar (61 euro), de duurste BERO heeft een prijskaartje van 189 dollar (146 euro). Een voordeel: je hoeft in ieder geval geen verzendkosten te betalen.

Bedankt voor de tip, Marco!

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu