Kopieerbeveiliging van Android Market binnen 12 uur omzeild

android market“Betaalde applicaties voor VS-gebruikers” schreef Eric Chu gisteravond enthousiast op Google’s officiële Android-blog. Maar op hetzelfde moment speelde er iets heel anders: slimme gebruikers hadden een manier bedacht om de DRM van de Android Market te omzeilen, binnen twaalf uur na de lancering. Vooral bezitters van een Google-developertoestel (ADP) wordt het wel erg makkelijk gemaakt, omdat ze rootrechten hebben.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De methode houdt in, dat je na aanschaf van een betaalde applicatie een backup daarvan maakt en binnen 24 de aankoop annuleert. De geld-terug-garantie staat in de voorwaarden van Android Market.

De DRM van Android Market is daarmee nog niet definitief gekraakt, maar er is wel aangetoond dat de beveiliging uiterst zwak is. De gekochte applicaties worden in een ‘private’ folder op de telefoon (/data/app-private) bewaard als adb-bestand. Je kunt de bestanden niet zomaar uit de map halen – behalve bij een developertoestel met rootrechten: daarmee kun je elk bestand kopiëren en verplaatsen. Bij de T-Mobile G1 kun je de beveiligde bestanden niet zomaar zien en kopiëren.

Meer informatie: Strazzere, Android Blogging Network en Phandroid

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.