De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Kopieerbeveiliging van Android Market binnen 12 uur omzeild

Redactie
21 februari 2009, 10:03
1 min leestijd
Kopieerbeveiliging van Android Market binnen 12 uur omzeild
android market

“Betaalde applicaties voor VS-gebruikers” schreef Eric Chu gisteravond enthousiast op Google’s officiële Android-blog. Maar op hetzelfde moment speelde er iets heel anders: slimme gebruikers hadden een manier bedacht om de DRM van de Android Market te omzeilen, binnen twaalf uur na de lancering. Vooral bezitters van een Google-developertoestel (ADP) wordt het wel erg makkelijk gemaakt, omdat ze rootrechten hebben.

De methode houdt in, dat je na aanschaf van een betaalde applicatie een backup daarvan maakt en binnen 24 de aankoop annuleert. De geld-terug-garantie staat in de voorwaarden van Android Market.

Lees verder na de advertentie.

De DRM van Android Market is daarmee nog niet definitief gekraakt, maar er is wel aangetoond dat de beveiliging uiterst zwak is. De gekochte applicaties worden in een ‘private’ folder op de telefoon (/data/app-private) bewaard als adb-bestand. Je kunt de bestanden niet zomaar uit de map halen – behalve bij een developertoestel met rootrechten: daarmee kun je elk bestand kopiëren en verplaatsen. Bij de T-Mobile G1 kun je de beveiligde bestanden niet zomaar zien en kopiëren.

Meer informatie: Strazzere, Android Blogging Network en Phandroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu