Goed nieuws voor KPN en Hi-klanten: 4G wordt sneller

Gijs Ettes
17 juni 2014, 13:12
1 min leestijd
Goed nieuws voor KPN en Hi-klanten: 4G wordt sneller
kpn 4g

Vanaf 1 juli kunnen klanten van KPN en dochter Hi gebruikmaken van sneller internet via 4G, zo heeft de provider bekendgemaakt. KPN gaat bovendien de 1800Mhz frequentieband inzetten en starten met de uitrol van LTE Advanced, de opvolger van de huidige LTE-standaard die stukken sneller is. Op dit moment wordt nog gebruikgemaakt van de 800 MHz-frequentieband, maar in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en op Schiphol worden straks ook de 1800 MHz-frequenties gebruikt.

LTE Advanced kan een theoretische snelheid van 200Mbit/s behalen, waar het huidige 4G op 100 Mbit/s blijft steken. Overigens zijn er op dit moment nog geen smartphones die LTE Advanced ondersteunen, al moeten die later dit jaar wel verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Meer MB’s bij Hi en KPN 4G-abonnementen

De snelheid van Hi en KPN 4G-abonnementen neemt dus toe, maar ook de databundels van veel bestaande abonnementen worden kosteloos uitgebreid. Zo gaat het KPN Alles-in-1 Instap-abonnement van 500MB naar 1000MB en neemt de databundel van Alles-in-1 Premium toe van 4GB tot 5GB. Ook de sim only-abonnementen van KPN krijgen een flinke boost: zo beschik je straks bij een Alles-in-1 Instap-abonnement niet over 250MB, maar over 1000MB aan data.

Bij Hi nemen de databundels van bijvoorbeeld de Hi Medium en Hi Large abonnementen met 1GB toe. Bij de sim only abonnementen wordt alleen het meest uitgebreide abonnement verruimd: van 4GB naar 6GB. Voor alle abonnementen van Hi en KPN geldt vanaf 1 juli een 4G-snelheid van 50 Mbit/s download en 25 Mbit/s upload.

Lees meer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu