Klanten van KPN en Hi krijgen 4G in het buitenland

Redactie
17 februari 2014, 13:30
1 min leestijd
Klanten van KPN en Hi krijgen 4G in het buitenland
4G in het buitenland

Klanten van KPN en Hi kunnen vanaf maandag ook in het buitenland gebruikmaken van 4G. Frankrijk en Noorwegen zijn de eerste landen waar roaming op 4G-netwerken mogelijk is. Hiervoor heeft de klant een 4G-toestel en een 4G-abonnement van KPN of Hi nodig. De komende tijd worden meer landen aan de lijst toegevoegd. Zo worden Polen, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Rusland en Japan deze maand nog aan de lijst toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Dekking voor 4G in het buitenland

6c8a17ce-4d42-4937-b97d-9c3ff1094d55_bundelgridje

KPN sluit per land een overeenkomst met lokale providers voor toegang tot het 4G netwerk voor KPN klanten. “Dankzij een gezamenlijke inspanning van KPN en dochter iBasis is dit nu mogelijk in de genoemde landen en zullen klanten van KPN en Hi in 2014 in steeds meer landen 4G kunnen gebruiken”, aldus KPN.

4G zal in het buitenland hetzelfde kosten als 3G. De tariefkaart is links te zien, die gelden voor bundels van zowel 3G als 4G – je krijgt de snelheid die je ook in Nederland hebt. Ook is er een kostenlimiet van 60,50 euro. Bij het bereiken van die grens wordt de klant geïnformeerd en wordt data in het buitenland geblokkeerd. Je kunt vervolgens per sms aangeven of je verder wilt internetten.

Lees meer over KPN

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu