KPN past dataroaming-tarieven aan

Redactie
31 mei 2011, 12:32
2 min leestijd
KPN past dataroaming-tarieven aan
kpn logo

KPN heeft aangekondigd dat ze deze zomer de prijzen voor dataroaming gaat verlagen. Er komen nieuwe pakketten waarmee je voordeliger naar Europese landen kunt bellen. Ook wordt de automatische kostenlimiet van 50 euro per maand uitgebreid. Deze kostenlimiet zorgt ervoor dat je bij bellen in het buitenland nooit meer dan 50 euro kwijt bent, tenzij je bewust aangeeft dat je meer geld wilt uitgeven.

Deze maatregel voorkomt een ‘bill shock’ (torenhoge rekening) bij terugkomt in Nederland. De limiet van 50 euro geldt voortaan niet alleen in Europese landen, maar ook daarbuiten. Op vakantie is dataverkeer veel duurder dan in Nederland. KPN legt in een persbericht uit, dat dat komt omdat de MB’s niet via het eigen netwerk, maar via het netwerk van een andere provider worden afgehandeld. KPN moet daarbij afrekenen met de betreffende provider.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn onderlinge afspraken hoeveel de providers elkaar in rekening mogen brengen. En helaas voor gebruikers: die tarieven liggen helaas nog erg hoog. De nieuwe tarieven van KPN veranderen daar niet zoveel aan: je betaalt geen €3,95 maar €3,50 per MB in de EU/EEA. Bij het standaardtarief buiten Europa zijn de kosten wel fors omlaag gegaan: van €19,90 naar €9,95 per MB. Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je een aanvullende internetbundel aanschaffen via KPN of Hi. Je betaalt dan €2,50 per MB binnen de EU/EEA. Sluit je KPN Op Reis of Hi Vakantietarief af, dan betaal je €1,75 per MB in de EU/EEA en €2,95 in andere Europese landen. En om het helemaal ‘overzichtelijk’ te maken heeft KPN ook nog een Vakantiebundel, die je eenmalig kunt afsluiten om voor €10 100MB dataverkeer te verstoken in de EU/EEA. Voor zakelijke bellers gelden er vanaf 1 juni ook nieuwe tarieven en hetzelfde geldt voor klanten van KPN-dochter Telfort. Zij betalen vanaf 9 juli €3,50 in plaats van €5,95 per MB. Buiten de EU/EEA gaan de kosten omlaag van €14,87 naar €9,95 per MB.

De wereldwijde kostenstop van 50 euro geldt vanaf 1 juli wereldwijd. Als je in één maand voor 50 euro exclusief BTW aan dataroaming hebt verbruikt, ontvang je een sms en wordt het internetten automatisch gestaakt, totdat je zelf actief aangeeft dat je meer data wilt verbruiken. Naast de roamingkosten gaat ook het bellen zelf in prijs omlaag, dankzij EU-wetgeving. Je belt vanaf 1 juli voor 42 cent per minuut (voorheen 46) en een telefoontje ontvangen in het buitenland wordt ook wat goedkoper: 13 in plaats van 18 cent per minuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu