Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit fietsslot van KPN vergrendelt automatisch je smartphone

Thomas Haenen
21 juni 2017, 12:24
2 min leestijd
Dit fietsslot van KPN vergrendelt automatisch je smartphone

KPN en Veilig Verkeer Nederland werken aan een nieuw, slim fietsslot. Daarmee hoopt de provider smartphonegebruik op de fiets te ontmoedigen.

Lees verder na de advertentie.

KPN Safe Lock is een slim fietsslot

Je kunt het nieuwe ‘Safe Lock’-fietsslot alleen ontgrendelen met een app op je smartphone. Zodra de fiets van het slot gaat, doet de netwerkverbinding van je smartphone het ook niet meer. De netwerkverbinding van je telefoon wordt automatisch verbroken. Zo wordt voorkomen dat je WhatsApp, Snapchat of andere apps gebruikt op de fiets. Overigens kun je het toestel nog wel gebruiken om 112 te bellen.

KPN richt zich met het slot vooral op kinderen, omdat die vaak het meeste gevaar lopen op de fiets. “Gebruik van de smartphone op de fiets leidt tot een forse toename van het aantal verkeersslachtoffers, met name onder jonge kinderen en tieners. Verbieden alleen helpt niet, het bieden van een goede oplossing wel,” aldus Felix Cohen, directeur van Veilig Verkeer Nederland.

KPN Safe Lock

Deze zomer wordt het fietsslot getest onder een kleine groep gebruikers. Verlopen die tests succesvol, dan is het slot vanaf eind dit jaar voor iedereen beschikbaar. KPN hoopt het slot uiteindelijk voor zo’n 100 euro te verkopen. Voorlopig is de bijbehorende app alleen beschikbaar voor Android-smartphones.

Slimme fietssloten bestaan al geruime tijd, maar vervangen doorgaans alleen een fysieke sleutel met je smartphone. Voor zover bekend is de Safe Lock het eerste slot dat tegelijkertijd je netwerkverbindingen verbreekt.

In-Traffic Reply-app

KPN is niet het enige bedrijf dat sinds kort inzet op verkeersveiligheid. Samsung introduceerde recentelijk de In-Traffic Reply-app voor autorijders en fietsers. Deze app vergrendelt automatisch je telefoon zodra je onderweg bent. Ontvang je een binnenkomend bericht van WhatsApp, Facebook Messenger of een andere berichtendienst, dan reageert de app automatisch om te laten weten dat je onderweg bent.

Lees het laatste nieuws over KPN

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu