De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

KPN stopt per 1 augustus met clouddienst KPN Up

Erwin Vogelaar
2 april 2016, 16:19
1 min leestijd
KPN stopt per 1 augustus met clouddienst KPN Up

KPN heeft aangekondigd per 1 augustus te stoppen met clouddienst KPN Up. Je hebt dus nog enkele maanden om je bestanden veilig op te slaan.

Lees verder na de advertentie.

KPN Up stopt

KPN trekt per 1 augustus de stekker uit KPN Up. Met de clouddienst konden gebruikers hun bestanden veilig in Nederland opslaan, maar inmiddels is het niet de enige partij die deze dienst aanbiedt. TransIP biedt met Stack nu bijvoorbeeld hetzelfde aan. Net als Stack heeft KPN Up een eigen Android-app, die  ook stopgezet gaat worden. Als je de dienst nog gebruikt, wordt het dus tijd om je bestanden te downloaden en elders onder te brengen.

KPN Up

Vanaf half mei kun je geen nieuwe bestanden meer uploaden en vanaf 1 augustus kun je niet meer inloggen en zijn je bestanden niet meer bereikbaar. Daarom raadt KPN je aan om voor die tijd je bestanden te downloaden. KPN geeft op deze pagina uitleg over hoe je de bestanden kunt downloaden. Staan al je bestanden al op een apparaat, dan hoef je geen actie te ondernemen. Toch is het slim om de  data  weer bij een andere clouddienst onder te brengen, zodat je ze niet kwijt kunt raken. Maak je gebruik van een betaalde versie van KPN Up? Dan hoef je daar vanaf nu niet meer voor te betalen.

KPN Up alternatieven

Er zijn een hoop alternatieven voor KPN Up te vinden. Als gezegd is Stack een goede kandidaat. In onze test is de dienst goed bevallen, maar het grote nadeel is dat je na het inschrijven waarschijnlijk lang in de wachtrij moet staan tot je daadwerkelijk aan de slag mag. Daarnaast kun je uiteraard ook je bestanden onderbrengen bij diensten als Google Drive, Dropbox en OneDrive.

Lees het laatste nieuws over KPN

Bron: KPN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu