De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

KPN brengt Visual Voicemail naar Android: zo werkt het

Thomas Haenen
14 november 2017, 14:07
2 min leestijd
KPN brengt Visual Voicemail naar Android: zo werkt het

Vanaf deze maand is KPN Visual Voicemail beschikbaar voor alle klanten van de provider. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om achtergelaten berichten terug te luisteren. De dienst wordt nu uitgerold in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

KPN Visual Voicemail binnenkort beschikbaar

KPN rolt vanaf vandaag zijn vernieuwde voicemaildienst uit. Klanten krijgen automatisch een bericht zodra ze worden overgeschakeld. De grootste vernieuwing is ondersteuning voor Visual Voicemail. Met een speciale Android-app, die in december verschijnt, kun je makkelijker je voicemailberichten afluisteren.

In de Visual Voicemail-app zie je in één oogopslag welke berichten je hebt ontvangen. Vervolgens selecteer je zelf het bericht dat je wil terugluisteren. Dat bericht kun je tevens pauzeren en door- of terugspoelen. Bij het bericht wordt de afzender getoond, die je direct terug kunt bellen vanuit de app. KPN is de eerste provider van Nederland die Visual Voicemail voor Android aanbiedt.

Selecteer zelf welk bericht je wil beluisteren

Mocht je geen behoefte hebben aan de Visual Voicemail-app, dan is er ook de huidige manier gebruiken om je berichten terug te luisteren. Wel veranderen er enkele aspecten van de dienst. Zo schroeft KPN het maximale aantal welkomstboodschappen terug van 5 naar 2. Ook verdwijnt de VoiceMail Planner, waarmee je de welkomstboodschappen kon inplannen voor verschillende tijdstippen. Daarnaast kun je niet meer direct terugbellen naar een voicemail door tijdens het beluisteren op 1 te drukken.

Wel wordt het uitschakelen van voicemail gemakkelijker. Dat doe je door ‘UIT’ naar 1233 te sms’en. Opnieuw inschakelen gaat ongeveer hetzelfde, door ‘AAN’ naar 1233 te sturen. KPN-klanten krijgen automatisch een melding zodra het nieuwe voicemailsysteem beschikbaar is voor ze. De app, die halverwege december verschijnt, is volledig gratis.

Let op: met het overschakelen naar de nieuwe voicemaildienst verdwijnen straks ook je oude berichten. KPN zegt deze na 14 december automatisch te verwijderen. Heb je berichten die je wil bewaren, dan zul je een kopie moeten maken met eigen opname-apparatuur.

Ben je op zoek naar een nieuw abonnement? Met onze dochtersite Only Sim kun je de beste aanbiedingen vergelijken, bijvoorbeeld voor een sim only-abonnement van KPN.

Lees het laatste nieuws over KPN

Bron: KPN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu