KPN brengt eind oktober Visual Voicemail naar Android: dit moet je weten
Thomas Haenen

Vanaf volgende week is KPN Visual Voicemail beschikbaar voor alle klanten van de provider. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om achtergelaten berichten terug te luisteren.

KPN Visual Voicemail binnenkort beschikbaar

KPN rolt van 16 tot en met 25 oktober zijn vernieuwde voicemaildienst uit. Dat betekent dat klanten van de provider er uiterlijk eind deze maand mee aan de slag kunnen. De grootste vernieuwing is ondersteuning voor Visual Voicemail. Met een speciale Android-app, die eind oktober verschijnt, kun je makkelijker je voicemailberichten afluisteren.

In de Visual Voicemail-app zie je in één oogopslag welke berichten je hebt ontvangen. Vervolgens selecteer je zelf het bericht dat je wil terugluisteren. Dat bericht kun je tevens pauzeren en door- of terugspoelen. Bij het bericht wordt de afzender getoond, die je direct terug kunt bellen vanuit de app. KPN is de eerste provider van Nederland die Visual Voicemail voor Android aanbiedt.

Selecteer zelf welk bericht je wil beluisteren

Mocht je geen behoefte hebben aan de Visual Voicemail-app, dan is er ook de huidige manier gebruiken om je berichten terug te luisteren. Wel veranderen er enkele aspecten van de dienst. Zo schroeft KPN het maximale aantal welkomstboodschappen terug van 5 naar 2. Ook verdwijnt de VoiceMail Planner, waarmee je de welkomstboodschappen kon inplannen voor verschillende tijdstippen. Daarnaast kun je niet meer direct terugbellen naar een voicemail door tijdens het beluisteren op 1 te drukken.

Wel wordt het uitschakelen van voicemail gemakkelijker. Dat doe je door ‘UIT’ naar 1233 te sms’en. Opnieuw inschakelen gaat ongeveer hetzelfde, door ‘AAN’ naar 1233 te sturen. KPN-klanten krijgen automatisch een melding zodra het nieuwe voicemailsysteem beschikbaar is voor ze. De app, die eind deze maand verschijnt, is volledig gratis.

Lees het laatste nieuws over KPN

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.