KPN gooit wifi-netwerk op grote stations open voor treinreizigers

Redactie
19 augustus 2013, 10:38
1 min leestijd
KPN gooit wifi-netwerk op grote stations open voor treinreizigers
KPN wifi

Treinreizigers kunnen voortaan gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk van KPN op verschillende grote stations in Nederland. De telecomprovider heeft het wifi-netwerk hier ‘onbeperkt’ opengezet.

Dat meldt een woordvoerster van KPN maandag naar aanleiding van berichtgeving in de Spits. Treinreizigers kunnen al met hun apparaat via het wifi-netwerk van T-Mobile in vele treinen verbinden, maar het wordt door KPN ook mogelijk om op het station toegang tot het internet te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

KPN wifi op welke stations?

Reizigers kunnen met hun smartphone, tablet of laptop gratis bij het KPN wifi-netwerk inloggen op onder meer Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Schiphol en Amsterdam CS. Volgens de woordvoerster gaat het op dit moment nog om een proef. KPN wil binnenkort meer details over de proef en mogelijke uitrol van hun openbare wifi-netwerken bekendmaken.

De openbare wifi-netwerken zijn vanaf vandaag op bovenstaande stations te gebruiken. Vooralsnog zit er geen duidelijk limiet aan het gebruik. Hierdoor wordt het mogelijk om ook in de nabijgelagen cafés en restaurants van het wifi-netwerk gebruik te maken. Dit biedt mogelijk een fijne plek om enkele uurtjes te werken.

Veel cafés en restaurants bieden soortgelijke openbare wifi-netwerken aan. Deze zijn echter lang niet altijd even stabiel. Het KPN wifi-netwerk zou de drukte op stations wel aan moeten kunnen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu