Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nieuwe KPN-abonnementen maken mobiel internet in Europa goedkoper

Thomas Haenen
5 september 2016, 12:11
2 min leestijd
Nieuwe KPN-abonnementen maken mobiel internet in Europa goedkoper

KPN biedt vanaf eind deze maand nieuwe mobiele abonnementen die mobiel internet in het buitenland veel goedkoper maken. Met de KPN Zorgeloos-abonnement betaal je niets extra voor mobiel internet binnen de EU.

Lees verder na de advertentie.

KPN Zorgeloos-abonnementen

De vernieuwde KPN Zorgeloos-abonnementen zijn vanaf 26 september beschikbaar. De hoeveelheid data die bij de abonnementen geboden wordt is ongewijzigd, maar voor het eerst kun je je complete tegoed nu gratis binnen de Europese Unie verbruiken. Klanten met bijvoorbeeld een Zorgeloos Premium-abonnement kunnen 10GB data per maand verbruiken in Nederland óf in de rest van de EU, zonder dat een buitenlandbundel vereist is.

europese unie android newsflash

KPN loopt daarmee vooruit op de nieuwe Europese wetgeving. Vanaf de zomer van 2017 mogen providers geen extra kosten in rekening brengen voor het verbruik van je mobiele abonnement in een ander land. Daarmee komen roamingkosten volgend jaar te vervallen in de EU. Bij deze drie nieuwe KPN-abonnementen worden de kosten echter volgende maand al afgeschaft.

KPN-abonnementBelminuten/SMSDatabundelPrijs per maand 1-jarigPrijs per maand 2-jarig
Zorgeloos InstapOnbeperkt1GB€ 32,50€ 25,-
Zorgeloos StandaardOnbeperkt5GB€ 37,50€ 30,-
Zorgeloos PremiumOnbeperkt10GB€ 47,50€ 40,-

De provider zegt tijdelijk speciale actietarieven te zullen hanteren, al is nog onduidelijk welke korting er precies geboden wordt en hoe lang deze korting beschikbaar is. Klanten met een KPN Zorgeloos Premium-abonnement krijgen bovendien gratis toegang tot Spotify Premium. Neem je ook vast internet of digitale TV af bij de provider, dan krijg je met KPN Compleet gratis extra’s zoals een twee keer zo grote databundel en extra tv-pakketten.

In onze prijsvergelijker vind je de beste aanbiedingen van KPN-abonnementen met smartphones.

Heb je al een van de huidige KPN Zorgeloos-abonnementen, dan kun je je tegoed niet automatisch ook in het buitenland gebruiken. De provider laat bestaande klanten vijf euro per maand betalen om de ‘EU Uitbreiding’-bundel te activeren. Vervolgens

Onbeperkt internet bij KPN

Ben je door je databundel heen, dan wordt je internetsnelheid teruggeschroefd naar 64 kbps. Dat is genoeg om bijvoorbeeld WhatsApp en simpele websites te blijven gebruiken, maar niet voor video’s en foto’s. Bovendien heb je alleen binnen Nederland dit onbeperkte internet. Zit je in het buitenland, dan kun je geen mobiel internet meer gebruiken zodra je databundel leeg is.

Lees het laatste nieuws over KPN

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu