De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Krijg Android 4.2-apps en andere goodies op je Android-toestel met ICS of hoger

Redactie
6 november 2012, 10:01
2 min leestijd
Krijg Android 4.2-apps en andere goodies op je Android-toestel met ICS of hoger

Wie niet op Android 4.2 Jelly Bean kan wachten, kan door de systeemdump vrijwel alle nieuwe apps installeren of wallpapers gebruiken. Een gebruiker van technologieforum XDA Developers heeft een handig zip-bestand in elkaar gezet die alle goodies van Android 4.2 in één keer op je smartphone installeert. Je moet echter wel over ClockworkMod Recovery en een Android-toestel met Ice Cream Sandwich of een hogere Android-versie beschikken.

Het zip-bestand bevat een de apps van Android 4.2, waaronder de nieuwe camera met PhotoSphere, de fotogalerij, het toetsenbord met swipe-mogelijkheden, de klok-app, Gmail met swipe-to-delete en de laatste Google Now, Google Ears en Google Play Store. Om de Android 4.2-ervaring af te maken, installeert het bestand ook nog de Android 4.2-launcher met wallpapers en het Nexus 4-lockscreen. Laatstgenoemde heeft alleen nog niet de mogelijkheid om widgets te laten zien. Als je het zip-bestand installeert, heb je ook de beschikking over de nieuwe ringtones en notificatiegeluiden van de Nexus 4.

Lees verder na de advertentie.

Volgens de ontwikkelaar van het Android 4.2 Transformation Pack werkt het zip-bestand op alle toestellen met Ice Cream Sandwich of hoger. Het is echter wel aan te raden om eerst via ClockworkMod Recovery een backup van je huidige software te maken alvorens je het Android 4.2 Transformation Pack installeert. Op mijn Galaxy Nexus met MiNCO v5 werkt alles zonder foutmeldingen of force closes. Zelfs het toetsenbord met swipe-mogelijkheden van Android 4.2, dat ik tot voorheen nog niet goed aan de praat kreeg, werkt met Nederlandse spellingscontrole tijdens het swipen.

De ontwikkelaar meldt dat het zip-bestand mogelijk op de meeste Android-toestellen met CyanogenMod 9 en 10 werkt. Een aantal gebruikers beweren helaas dat het zip-bestand geen verandering heeft opgeleverd – ook op Android-toestellen met CyanogenMod 9 en 10. Het is dus vooral een kwestie van testen en proberen.

Het Android 4.2 Transformation Pack is hier te downloaden. Onderstaande screenshots laten een aantal voorbeelden van na de installatie van het Android 4.2 Transformation Pack zien.

Let wel: het installeren van dergelijke zip-bestanden is nooit zonder risico. Android Planet is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan je toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu