Krijgt de Notion Ink Adam een mysterieuze sensor?

Redactie
26 november 2010, 13:16
2 min leestijd
Krijgt de Notion Ink Adam een mysterieuze sensor?
notion-ink

Notion Ink, de makers van de tabletcomputer Adam, strooien met puzzels en easter eggs. Op de website van Notion Ink staan mysterieuze getallen, maar wat betekenen deze cijfers eigenlijk? Er zijn verschillende theorieën en wij verzamelden deze voor jou in een lijstje.

notion-ink-site

Lees verder na de advertentie.

Op de eerste rij staat het volgende getal: 1101. Gisteren stond er nog 1110. Blijkbaar gaat het hier om een aftellende binaire code. Zelf vind ik het leuk om dat uit te rekenen. Maar daar zijn ook gewoon websites voor, zoals de site van Computerwoorden. Als we de binaire code volgen, dan komt er een uiteindelijke datum uit van 9 december. Is dit de releasedatum van de Notion Ink Adam?

Onder de aftellende binaire code staat nog een code. Er is iemand op een Notion Ink-fansite die er een leuke theorie over bedacht.

Converting the hex pairs D5 72 0A 80 into decimal numbers gives you 213 114 10 128. Going through the text of the page without anything removed results in the letters “CESO”. No clue. Taking everything that’s not a letter out and picking out each number’s letter gives you “TPSE”. Still nothing. Finally, taking out everything that’s not a letter and only going forward (that is, the 213th letter, then the the 114th letter AFTER that) gives you “TSEA”, or a little Google Fu later, “Trade Show Exhibitors Association”.

Zou Notion Ink de tablet op 9 december op de TSEA (Trade Show Exhibitors Association) presenteren?

Als je op de tweede code klikt, dan ga je naar een specificatiepagina van de tablet. Onder het kopje ‘Sensors’ staat: “Bonus mystery feature 😉“. Als je vervolgens in de broncode van de pagina gaat kijken, dan staat er onderaan “For any sneaky fellows looking through the code, heres a tidbit for you, theres a very awesome hidden sensor we’re gonna be revealing soon 😀“.

Op internet wordt gespeculeerd over een soort druksensor, oftewel een sensor die meet hoeveel druk iemand zet of de luchtdruk meet. Zeker is het allemaal niet. Wij van Androidplanet zijn benieuwd met wat voor sensor NotionInk aankomt.

Heeft NotionInk nog meer leuke easter eggs verborgen? Vermeld ze hieronder!

Dit artikel is geschreven door Sean Hangel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu