De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Huawei: bestaande smartphones blijven updates ontvangen, ook na einde licentie

Rens Blom
19 augustus 2020, 10:27
1 min leestijd
Huawei: bestaande smartphones blijven updates ontvangen, ook na einde licentie

Door het verlopen van een tijdelijke licentie krijgen we veel vragen in de trant van: krijgt mijn Huawei-smartphone nog updates? Huawei belooft van wel, maar kan tegenover Android Planet nog geen details geven.

Lees verder na de advertentie.

Krijgt mijn Huawei-smartphone nog updates?

Huawei mag vanwege Amerikaanse handelssancties sinds mei 2019 niet meer samenwerken met Google. Om die reden komen recente Huawei-toestellen zonder Google-software (GMS) en moet Huawei meer moeite steken in het updatebeleid. Op oudere modellen als de P30 Pro is wel Google-software geïnstalleerd en kon de fabrikant ‘gewoon’ updates uitrollen via een tijdelijke licentie.

Die licentie verliep op 13 augustus en is niet verlengd, zo meldde de Amerikaanse overheid. Voor Huawei wordt het daarom – op papier – moeilijker om oudere smartphones te blijven voorzien van (beveiligings)updates. Het bedrijf werkt ook aan een Android 11-update voor veel oudere (en nieuwere) smartphones.

huawei p smart pro review

Het verlopen van de handelslicentie heeft volgens Huawei ‘geen invloed op bestaande toestellen’. Die krijgen nog steeds ‘beveiliging- en software-updates zoals voorheen’, meldt het bedrijf op Twitter. De uitrol van de aanstaande Android 11-update gaat ook gewoon door, zegt een woordvoerder van Huawei tegen Androidworld.

Huawei Mobile - Twitter

Nog veel onduidelijk

Hoewel Huawei stelt dat het verlopen van de licentie niets verandert aan het updatebeleid van de betreffende smartphones, is het niet duidelijk wáárom er niets verandert. Android Planet heeft Huawei een aantal vragen gesteld en zal de antwoorden in een update in dit artikel verwerken.

De fabrikant geeft in ieder geval aan dat het nieuwe smartphones met Huawei Mobile Services (HMS) blijft uitbrengen. Deze toestellen komen vanwege de sancties zonder GMS en hebben standaard dus geen toegang tot Google-apps, de Play Store en meer Google-software. Vanwege de beperkingen raden we maar heel weinig mensen een Google-loze smartphone aan.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu