De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘HTC 10 en Vive moeten smartphonefabrikant redden’

Lars Paymans
9 mei 2016, 15:06
2 min leestijd
‘HTC 10 en Vive moeten smartphonefabrikant redden’

HTC heeft het moeilijk. De fabrikant heeft onlangs de HTC 10 nog op de markt gebracht, maar de kwartaalcijfers liegen er niet om. Voor het vierde kwartaal op rij is er verlies gedraaid, en de omzet zakte daarnaast met 64 procent in vergeleken met het jaar ervoor.

Lees verder na de advertentie.

Kwartaalcijfers HTC, hoe nu verder?

HTC publiceerde vandaag de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2016, waarin ze een omzet van 14,6 miljard Taiwanese dollars gedraaid hebben. Omgerekend komt dit neer op zo’n 400 miljoen euro, wat een stuk minder is dan de 1,2 miljard euro (41,52 miljard Taiwanese dollars) die HTC vorig jaar in dezelfde periode ophaalde.

htc 10

HTC heeft al langere tijd te maken met een daling, wat nu wederom voor verlies zorgt. Vorig jaar kon HTC nog 13 miljoen euro winst opschrijven voor het eerste kwartaal van 2015, maar in het begin van 2016 duikt de fabrikant het rood in met een verlies van 4,8 miljard Taiwanese dollars, of 129,7 miljoen euro.

Ondertussen lijkt HTC alle zeilen bij te zetten om de daling te vertragen en uiteindelijk weer om te zetten in een stijging. Zo verscheen de HTC 10 eind april, samen met virtual reality-bril  HTC Vive. Twee producten die het nodige geld in het laatje kunnen brengen, maar niet meer meegenomen zijn in deze teleurstellende kwartaalcijfers. HTC hoopt dat dit voor een sterker tweede kwartaal zorgt, zodat er in het derde kwartaal van 2016 quitte gespeeld kan worden.

De HTC 10 maakt dezelfde fouten

De problemen bij HTC gaan een stuk verder dan de afgelopen paar maanden. Eind 2015 keken we al eens uitgebreid naar HTC en waarom het bedrijf zo slecht presteert. Dit zou vooral liggen aan drie aspecten. Zo wordt er niet of nauwelijks geïnnoveerd, iets waar de HTC 10 zich op het eerste gezicht ook weer schuldig aan lijkt te maken. Daarnaast neemt de concurrentie van merken als Xiaomi en Lenovo steeds meer toe en lijkt HTC zich nog steeds vooral op de premiummarkt te richten.

Lees ook: 3 redenen waarom het einde van HTC nabij is

Als we deze drie pijnpunten naast de gloednieuwe HTC 10 leggen, lijkt de fabrikant zijn lesje nog niet geleerd te hebben. Het toestel heeft een hoge adviesprijs van 749 euro en heeft ondanks de vlotte  specs geen innoverende functies aan boord. De grote vraag is dus of de HTC 10 genoeg is om HTC weer op het rechte pad te krijgen, of dat de HTC Vive genoeg mensen aanspreekt om zijn voordeel te doen met de huidige hype rondom virtual reality.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: HTC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu