De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Kyocera onthult stevige ‘DuraForce Pro’ met actiecamera

Thomas Haenen
11 augustus 2016, 9:05
2 min leestijd
Kyocera onthult stevige ‘DuraForce Pro’ met actiecamera

De Kyocera DuraForce Pro is een Android-smartphone die de concurrentie aangaat met de GoPro en andere actiecamera’s. Met een schokbestendige behuizing en een dubbele camera achterop is het een toestel voor actieve gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Kyocera DuraForce Pro onthuld

Kyocera zegt de smartphone eind dit jaar in Europa uit te brengen, al is nog onbekend of het toestel ook in Nederland zal verschijnen en wat de adviesprijs is. De fabrikant introduceerde vorig jaar zijn eerste smartphone voor de Europese markt, de Kyocera Torque. Dat toestel was hier slechts in beperkte mate beschikbaar.

De DuraForce Pro is een stevige, waterdichte smartphone. Het toestel heeft een IP68-certificatie, wat garandeert dat hij een half uur in water van maximaal twee meter diep overleeft. Ook voldoet de DuraForce Pro aan de militaire MS-810G-standaard, wat schokbestendigheid garandeert. Ook een val, flinke trillingen of extreem weer moet Kyocera’s toestel aankunnen. Daarmee is het toestel qua stevigheid vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Xcover 3.

Doorgaans worden dergelijke stevige smartphones geproduceerd voor bouwvakkers en andere groepen die toughphones vereisen voor hun werk. Met de DuraForce Pro richt Kyocera zich echter meer op mensen met actieve hobby’s en vakanties. Achterop zit namelijk een dubbele camera, waarvan er eentje een actiecamera wordt genoemd. Deze heeft een ‘Super Wide View’ waardoor foto’s met een grote beeldhoek worden geschoten, zoals ook op bijvoorbeeld de GoPro en andere actiecamera’s.

Kyocera DuraForce Pro specificaties

De tweede camera is een gewone 13 megapixel-camera; voorop zit nog een 5 megapixel-camera voor selfies. Het toestel beschikt over degelijke specificaties, zoals een 5 inch-scherm met een Full HD-resolutie en een accucapaciteit van 3240 mAh. Er wordt een Snapdragon 617-chip gebruikt van Qualcomm met 2GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Dezelfde hardware zien we veelal terug in smartphones die zo’n 300 tot 400 euro kosten, maar deze modellen beschikken doorgaans niet over een stevige behuizing en extra camera’s. Vermoedelijk zal de DuraForce Pro zo rond de 450 tot 550 euro kosten, al is een precieze adviesprijs dus nog onbekend.

De DuraForce Pro loopt op Android, maar het is nog onbekend met welke versie van Android het toestel wordt geleverd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu