De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Laatste Androidcijfers laten zien dat Gingerbread snel groeit

Redactie
8 juli 2011, 17:04
1 min leestijd
Laatste Androidcijfers laten zien dat Gingerbread snel groeit
Laatste Androidcijfers laten zien dat Gingerbread snel groeit

Nieuwe cijfers van Google laten zien dat Gingerbread bezig is aan een opmars. Bijna 19 procent van de Android-telefoons heeft Android 2.3 of hoger geïnstalleerd. Froyo, de vorige versie van Android voor telefoons, domineert nog steeds met een aandeel met bijna 60 procent. Opvallend is nog geen 1 procent van alle Android-apparaten draait op de Honeycomb, de tabletversie van Android.

De cijfers zijn gebaseerd op eigen onderzoek van Google over waarbij is gekeken naar actieve Android-apparaten die de laatste veertien dagen de Android Market hebben bezocht. Hier valt vooral op dat Gingerbread dat in december 2010 werd gelanceerd het goed doet. Froyo is overduidelijk het grootst, maar Eclair (Android 2.1) doet het ook nog goed met een aandeel van 17,5 procent. Hiermee zit deze Android-versie maar net onder Gingerbread.

Lees verder na de advertentie.

Android apparaten die de Android Market hebben bezocht

Het is vrij noemenswaardig dat Android 1.5 en Android 1.6 nog redelijk goed scoren met aandelen van respectievelijk 1,4% en 2.2%. Het merendeel van de applicaties in Android Market vereist minimaal Android 2.1 en dus kunnen deze gebruikers er maar weinig downloaden. Honeycomb lijkt niet zo van de grond te komen met een aandeel van in totaal nog geen 1 procent. Dit laatste heeft ook te maken met het feit dat er nog maar een paar honderd apps in de Market te vinden zijn die geoptimaliseerd zijn voor tablets.

Android Market bezoek in 2011 tot nu toe

Dat Honeycomb niet populair is wordt vooral duidelijk als je kijkt naar de grafiek van 2011 tot nu met daarin de aandelen van Android-versies uitgezet per periode. De vraag is of er nog wel toekomst is voor Honeycomb met de komst van Ice Cream Sandwich. Deze nieuwe Android-versie die later dit jaar uitkomt moet Honeycomb vervangen, en gezien het bijna marginale aandeel kan dit snel gebeurd zijn.

Bron: Android Developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu