Laatste Jelly Bean-versie voor Samsung Galaxy S III gelekt en te installeren

Redactie
4 september 2012, 12:22
2 min leestijd

De laatste Jelly Bean-versie voor de internationale Samsung Galaxy S III is gelekt. De update is de laatste over-the-air (OTA) update die je gewoon kunt installeren zonder je Android-toestel te unlocken of rooten. De software is een vernieuwde versie van de laatste Jelly Bean-lek van 16 augstus. Het is ook mogelijk om een Galaxy S III die nog op Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) draait direct met het bestand naar Jelly Bean te updaten.

Voordat je het ZIP-bestand installeert, is het handig om even je huidige versienummer te bekijken. Dit kan door naar Instellingen > Over dit toestel te gaan en de code te vergelijken met I9300XXBLG8/I9300OXABLG8/I9300XXLH1/I9300XXBLG8, waarbij I9300 het typenummer van de Galaxy S III is. Als één van de nummers met jouw toestel overeenkomt, kun je Jelly Bean installeren. Als je het niet zeker weet, kun je ook (grotendeels) zonder gevaar het ZIP-bestand proberen te installeren. De update wordt dan – mocht het niet compatibel zijn – afgebroken. Mocht je de update écht willen installeren, kun je altijd deze officiële Samsung-software en daarnana de OTA-update op je Galaxy S III installeren.

Lees verder na de advertentie.

De OTA-update naar Android 4.1 Jelly Bean is hier te downloaden. Zet het bestand (en eventueel de rom) op je interne geheugen. Schakel de Galaxy S III uit en start het toestel op in recovery mode door de powerknop, volume omhoog en menuknop tegelijkertijd in te drukken. Je kunt de knoppen loslaten wanneer je het bootlogo ziet. Het is overigens altijd aan te raden om een factory reset te doen wanneer je nieuwe software installeert. Dit verwijdert alle instellingen en apps, maar geen foto’s en video’s. In recovery kun je met de volumeknoppen de optie selecteren om een ZIP-bestand of update te installeren. Meer informatie en hulp wordt in het betreffende topic op XDA aangeboden.

Let wel: het installeren van software zonder de automatische update van Google en Samsung is nooit zonder risico. AndroidPlanet is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan je toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu