Lagere winst voor HTC
Wouter Nijsen

files_htc_logoDe economische recessie raakt ondertussen bijna alle electronicafabrikanten, ook die waar vorig jaar nog goede cijfers gepresenteerd werden. Eén van de laatste recessieslachtoffers is HTC. Het eerste kwartaal van 2009 laat een  ruim 3%  lagere winst voor de smartphone fabrikant zien, in vergelijking met dezelfde periode in 2008. De release van de G1 heeft helaas niet kunnen bijdragen aan betere cijfers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


HTC laat weten dat ze in de loop van dit jaar een winstgroei verwachten. Dit zou voor een deel voor rekening komen van de langverwachte HTC Magic. Bij de Windows Mobile-toestellen heeft men hoge verwachtingen van de Touch Diamond2 en de Pro2.

HTC begon vijf jaar geleden met het succesvol produceren van toestellen onder eigen naam. In de daarvoor liggende periode  maakten  ze smartphones voor  onder andere HP, Palm, iMate en Qtek.

magic

Via: TechRadar

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.