De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is de Lamborghini-versie van de Oppo Find X: duur, met héél snel opladen

Thomas Haenen
21 juni 2018, 11:01
2 min leestijd
Dit is de Lamborghini-versie van de Oppo Find X: duur, met héél snel opladen

De gewone Oppo Find X heeft al een flink prijskaartje van 1000 euro, maar als je nog wat meer te besteden hebt, dan is er de Lamborghini-versie. Die is mooier en laadt in slechts een half uur helemaal op.

Lees verder na de advertentie.

Lamborghini-versie Oppo Find X aangekondigd

De Oppo Find X Automobili Lamborghini Edition, zoals de volledige naam van het toestel luidt, is een chique versie van Oppo’s nieuwe vlaggenschip. Net als de gewone Find X heeft het toestel uitschuifbare camera’s, met een middenstuk dat automatisch omhoog gaat als je de camera-app opent. De behuizing is bij deze Lamborghini-versie echter niet van glas, maar van koolstof gemaakt. Achterop prijkt een Lamborghini-logo.

Het grootste verschil zit hem echter in de oplaadtechnologie. Het is de eerste smartphone met Oppo’s nieuwe ‘Super VOOC’-techniek. Daarmee zit de accu voor 100 procent vol na slechts 35 minuten opladen. Ter vergelijking: de meeste smartphones zitten na een half uur hooguit 50 procent vol. Dat terwijl het toestel een vrij flinke accucapaciteit heeft van 3400 mAh.

Lamborghini-versie Oppo Find X

De Lamborghini-versie heeft dezelfde hardware als de ‘gewone’ Find X, met onder andere een Snapdragon 845-chip van Qualcomm en 8GB werkgeheugen. Achterop zit een 20- en 16 megapixel-camera, voorop een 25 megapixel-camera. Wel heeft dit model 512GB opslagruimte, twee keer zoveel als in de gewone Find X.

Voor al die luxe moet je wel behoorlijk diep in je buidel tasten. De Oppo Find X Automobili Lamborghini Edition heeft namelijk een adviesprijs van 1699 euro. Daarmee is het veruit de duurste smartphone op de markt, duurder zelfs dan de iPhone X met maximale hoeveelheid opslagruimte.

Oppo en Huawei, Lamborghini en Porsche

Oppo is niet de enige Chinese fabrikant die een samenwerking opzoekt met luxe automakers. Dit voorjaar presenteerde Huawei de Porsche Design Mate RS. Deze luxueuze versie van de Huawei P20 Pro heeft een randloos scherm, vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt is en driedubbele camera. Net als Oppo’s luxepaardje heeft de Mate RS een stevige adviesprijs van 1695 euro.

Naar verluidt ligt de gewone versie van de Oppo Find X vanaf augustus in Nederland in de winkels. Wanneer deze Lamborghini-variant verschijnt, is echter nog onbekend. Vermoedelijk zal het toestel slechts in zeer beperkte mate in Nederland verschijnen. Wil je koste wat kost een mobiele Lamborghini in huis halen, dan zul je goed moeten zoeken.

Lees meer over Oppo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu