De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Huawei Mate 30 Pro zonder Google-apps komt binnenkort naar Europa’

Colin Baak
30 oktober 2019, 9:20
2 min leestijd
‘Huawei Mate 30 Pro zonder Google-apps komt binnenkort naar Europa’

In september werden de Huawei Mate 30 en Huawei Mate 30 Pro gepresenteerd. Door een handelsverbod mag de fabrikant geen Google-diensten en -apps gebruiken op nieuwe toestellen. De lancering van de Mate 30-serie lijkt nu toch een stapje dichterbij in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

“Huawei Mate 30 Pro komt dit jaar sowieso naar Nederland”

Bij de lancering van de Mate 30-serie was het onbekend of en wanneer de smartphones in Nederland zouden verschijnen. Later bevestigde een woordvoerder van Huawei aan Android Planet dat de Mate 30 Pro hier sowieso uitkomt.

Nu wordt genoemd dat de Mate 30 en Mate 30 Pro op 15 november worden uitgebracht in enkele Europese landen. Nederland staat niet in het lijstje. Techgarage noemt een release in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje.

huawei mate 30 pro preview

Android Planet heeft navraag gedaan bij Huawei over de release van de Mate 30-series in Nederland. Als we daarover antwoord krijgen, nemen we dat op in dit artikel. Daarbij is het ook nog de vraag of we hier toch ook de ‘normale’ Mate 30 gaan zien.

Android 10, maar geen Google-ondersteuning

De toestellen draaien op Android 10, maar hebben geen Google-ondersteuning. Apps gebruiken zoals Google Maps, Drive of de Play Store is niet mogelijk. Ook de Google Play Services ontbreken. Deze gebruik je onder andere voor snelle locatiebepaling.

Huawei hoopt vast en zeker op de mogelijkheid om toch Google-apps en -services te mogen gebruiken. De Amerikaanse overheid heeft het bedrijf tweemaal een tijdelijke ontheffing verleend. Daardoor is het voor Huawei wel mogelijk om deels zaken te doen met verschillende bedrijven. Deze tweede ontheffing verloopt op 19 november, een belangrijke datum voor het bedrijf.

Lees ook: Waarom Huawei-telefoons geen Google-apps krijgen, en andere Chinese toestellen wel

Of het bedrijf op die datum wacht om meer te delen over de Nederlandse release, is nog de vraag. Huawei hoopt natuurlijk dat ze hun toestellen alsnog uit kunnen brengen met ondersteuning van Google.

Bij de presentatie zijn ook prijzen genoemd. De Mate 30 Pro kost 1099 euro, terwijl de Mate 30 een adviesprijs heeft van 799 euro. Heb jij nog interesse in de Mate 30-serie? Wil je dan per se Google-ondersteuning hebben of maakt het je niet zo uit? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: TechGarage
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 30
Huawei Mate 30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu