Teken in satellietbeelden met Chrome-experiment Land Lines

Erwin Vogelaar
22 december 2016, 20:29
2 min leestijd
Teken in satellietbeelden met Chrome-experiment Land Lines

Het is tijd voor een nieuw geinig experiment van Google, dat volledig draait om tekenen en satellietbeelden. Land Lines is niet heel erg nuttig, maar wel leuk om mee te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Land Lines

Op de Chrome Experiments-website kun je allerlei vreemde experimenten uitvoeren in de Chrome-browser. Het nieuwste experiment speelt nu op een unieke manier met de satellietbeelden die Google verzamelt. Land Lines is opgedeeld in twee onderdelen: draw and drag. Bij draw teken je een korte lijn en dan zoekt Land Lines direct een afbeelding uit Google Earth waar de getekende lijn in het landschap voorkomt. Of de lijn nou in de natuur terug te vinden is, of lijkt op iets dat door mensen gebouwd is. Het kan dus bijvoorbeeld een rivier, strand, kustlijn of gewoon een snelweg zijn.

land lines

Met drag kun je de vinger op het scherm houden en de lijn blijven tekenen terwijl Land Lines deze lijn invult met afbeeldingen die op de lijn passen. Hierdoor worden satellietbeelden van wegen, rivieren enzovoort aan elkaar geplakt als één lange vreemde route. Google gebruikt uiteraard machine learning om dit voor elkaar te krijgen, in samenwerking met allerlei andere datapunten. De technologie is indrukwekkend, omdat het werkelijk razendsnel werkt. Land Lines weet niet altijd de vorm perfect na te maken, maar komt vaak wel dichtbij wat je hebt getekend.

Wil je het zelf proberen? Open Land Lines dan in Chrome. Dit kan op je desktop, maar leuker is het op je Android-toestel waarbij je met je vinger op het scherm de lijnen kunt tekenen. Op de website van Chrome Experiments kun je op dit moment maar liefst 1250 andere experimenten uitvoeren in Chrome. Sommige van deze experimenten zijn nuttig, maar meestal zijn ze niet veel meer dan een leuke manier om met technologie te werken om te zien wat er mogelijk is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu