Langere batterijduur met je Android-toestel dankzij APNdroid

Redactie
27 september 2009, 21:06
1 min leestijd
Langere batterijduur met je Android-toestel dankzij APNdroid
apndroid

APNdroid is een simpele applicatie waarmee je je APN-service kunt uitschakelen. Veel mensen zegt dit misschien niets, maar er wordt simpelweg mee bedoeld dat je je 3G/GPRS-dataverbinding tijdelijk niet kunt gebruiken. Dat is handig wanneer je last hebt van een tegenvallende batterijduur. Met APNdroid schakel je het dataverkeer uit, maar je bent nog wel gewoon telefonisch bereikbaar. Allerlei automatische functies, zoals het ophalen van e-mail en het checken op Twitter-updates, blijft echter achterwege. Met APNdroid schakel je net zo makkelijk de functie weer in op het moment dat je de browser, Google Maps of een andere datafunctie wilt gebruiken.

Heeft het echt zin om op deze manier je internetverbinding uit te schakelen? Jazeker, je batterij gaat merkbaar langer mee. Het is alleen een afweging: ben je iemand die elke tien minuten wel even het toestel tevoorschijn pakt om het weerbericht, iets op internet of e-mail te checken, dan zul je APNdroid alleen maar als vervelend ervaren. Ben je daarentegen buschauffeur en ben je gewend om alleen maar tijdens de pauzes naar je e-mail te kijken, dan is APNdroid prima te gebruiken: gewoon even inschakelen op momenten dat je het nodig hebt en je haalt met gemak het einde van je werkdag.

Lees verder na de advertentie.

APNdroid bestaat al wat langer in de Android Market, maar werd gelanceerd op een moment dat er in Nederland nog geen Android-toestel gelanceerd was, waardoor veel mensen het misschien nog niet eens kennen. Meer informatie over APNdroid is te vinden op een pagina bij Google Code. De applicatie is open source, dus je kunt er ook nog zelf mee gaan knutselen.

Op de website van de ontwikkelaar kun je meer informatie vinden over het aantal downloads en achtergrondinformatie.

Spotlights: 3G, Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's