Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Asus en Google komen met update voor langzaam opstartende Nexus 7’s

Redactie
21 april 2015, 10:53
1 min leestijd
Asus en Google komen met update voor langzaam opstartende Nexus 7’s

Asus en Google komen spoedig met een update die het probleem van langzaam opstartende Nexus 7-tablets (2013) verhelpt. Als de tablet in zijn geheel niet meer opstart, zal deze update helaas ook geen uitkomst bieden.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt Asus Nederland tegenover Android Planet. Door de Lollipop-update kan het voorkomen dat de tablet heel langzaam opstart. De update moet dit probleem verhelpen. “Als de tablet heel langzaam boot, maar dus nog wel aangaat, biedt de update uitkomst”, aldus een woordvoerder van Asus. Wanneer de update wordt uitgerold, is nog niet bekend. Asus werkt samen met Google aan de update en verspreiding daarvan.

Langzaam opstartende Nexus 7

Nexus-7-Android-5.0-Lollipop-update

Een langzaam opstartende Nexus 7 is één van de problemen die de Lollipop-update kan brengen. Er zijn de afgelopen maanden veel klachten gekomen van Nexus 7-bezitters die tijdens of vlak na de Lollipop-update melden dat hun tablet niet meer opstart. Het gebrickte apparaat werkt vervolgens niet meer. Hier is de update niet voor bedoeld, zo meldt Asus: “Als de tablet niet meer aan gaat, kun je helaas ook geen update meer doorvoeren. In dit geval moet er contact gezocht worden met support.”

Nederlandse consumenten hebben standaard minimaal twee jaar garantie op een tablet. Mocht jouw Nexus 7 niet meer opstarten, kun je contact opnemen met Asus.  “Kapotte Nexus 7`s kunnen worden opgestuurd waarna wij ze individueel bekijken. Dan beoordelen we of de tablets  kosteloos kunnen worden vergoed“, aldus een woordvoerder van Asus.  Nexus 7-bezitters die problemen met hun tablet hebben, kunnen hier een rma-formulier downloaden en opsturen.

Laatste nieuws over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu