Layar 3 in de Android Market verschenen

layar markthalIn de Android Market is alweer versie 3.0 van Layar verschenen. De twee belangrijkste technische vernieuwingen zijn 3D-objecten en de mogelijkheid om een onbeperkt aantal POI-types te tonen. Om een voorbeeld te geven van de 3D-mogelijkheden is hiernaast een afbeelding te zien van de Rotterdamse Markthal. Het Nederlands Architectuurinstituut heeft een 3D-laag gemaakt, waarmee je kunt zien hoe de Rotterdamse Markthal eruit komt te zien als het project in 2014 is afgerond.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Als je ter plekke aanwezig bent (bij Blaak Rotterdam) en je toestel op de bouwplaats richt, krijg je een 3D-model te zien waar je omheen kunt lopen. Het lijkt alsof het gebouw er al daadwerkelijk staat.

abbey road beatles tourEen ander voorbeeld van Layar is de Beatles Tour in Londen. Door je toestel op het beroemde zebrapad van Abbey Road te richten kun je de Beatles daadwerkelijk zien lopen. De Beatles Tour is een ontdekkingstocht in 3D, waarbij je steeds naar de volgende locatie gaat. Pas wanneer je een bepaalde locatie bezocht hebt krijg je te zien wat de volgende bestemming is. Deze laag is ontwikkeld door AugmentReality.co.uk.

layar zeppelinEen derde voorbeeld heeft te maken met historische gebouwen en bezienswaardigheden: er zijn een aantal layars in ontwikkeling die in de loop van 2010 uitkomen en die laten zien hoe een bepaald gebouw er vroeger uitzag. Nog een ander voorbeeld is deze zeppeling, die in de lucht wordt geprojecteerd. Zo zou je zeppelins, UFO’s of kunstobjecten in de lucht kunnen laten zweven, eventueel voorzien van een reclameboodschap.

Layar 3.0 is gratis te downloaden uit de Android Market en is geschikt voor Android 1.5 en 1.6. Er komt nog een geschikte versie voor de Motorola Droid aan. De test voor Android 2.0 is bijna afgerond.

Meer info over de nieuwe lagen is te vinden op Layar.eu

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.