Layar krijgt 3D-objecten in de augmented reality-browser

pacman2De Nederlandse dienst Layar heeft vandaag iets nieuws aangekondigd, waar Android-gebruikers van kunnen profiteren: 3D-functies. Met 3D kunnen ontwikkelaars objecten in de fysieke wereld voorzien van 3D-teksten en ook 3D-objecten virtueel afbeelden. Op die manier kun je realistischer augmented reality-belevenissen aanbieden. Tijdens PICNIC zullen de eerste demonstraties te zien zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


PICNIC is een conferentie die de komende dagen in Amsterdam plaatsvindt. Bezoekers van PICNIC kunnen uit de Android Market straks een demo-applicatie downloaden, waarmee je tijdens het evenement deze 3D-ervaring alvast kunt uitproberen.

Onderstaand filmpje laat zien hoe dat er in de praktijk uitziet bij een arcadegame:

De volgende demo laat zien hoe je 3D-teksten over gebouwen kunt projecteren, zodat je makkelijker de weg kunt vinden:

Een ander voorbeeld is het voorbijvliegen van een 3D-object, zoals hier een Boeing 747:

De 3D-functie van Layar maakt gebruik van OpenGL, de accelerometer, het kompas en de GPS-ontvanger in de telefoon. Ontwikkelaars kunnen 3D-objecten aan hun contentlagen toevoegen, die gekoppeld zijn aan bepaalde locaties. Op dit moment kun je alleen de demo bekijken; in november komt de 3D-versie van Layar op je Android-toestel beschikbaar, zodat ontwikkelaars nog even de tijd hebben om met 3D aan de slag te gaan. De 3D-functie zal worden opgenomen in versie 3.0 van de Layar Reality Browser voor Android.

Meer info: http://layar.com/3D

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.