Betere leeftijdsclassificatie voor apps in Google Play komt eraan

Redactie
27 mei 2015, 9:45
1 min leestijd
Betere leeftijdsclassificatie voor apps in Google Play komt eraan

De leeftijdsclassificatie voor apps in Google Play wordt uitgebreider en betrouwbaarder. Al eerder werd bekend dat het systeem op de schop gaat, en naar nu blijkt zal Google de verbeterde leeftijdsclassificatie binnenkort uitrollen.

Lees verder na de advertentie.

Apps krijgen een duidelijkere leeftijdsclassificatie

leeftijdsclassificatie voor apps

In maart kondigde Google aan dat de leeftijdsclassificatie voor apps zou worden verbeterd. Momenteel staat onder elke Android-app al aangegeven voor welk publiek deze geschikt is, maar heel duidelijk is de classificatie (laag, medium, hoog) niet. Bovendien wordt de inhoudsbeoordeling door de app-ontwikkelaar zelf gedaan.

Bij het nieuwe systeem, dat naar verwachting na Google I/O (28-29 mei) wordt uitgerold, is de International Age Rating Coalition verantwoordelijk voor de beoordeling van apps. De nationale en regionale instellingen die tot dit orgaan behoren, kunnen bepalen welke classificatie geschikt is, waarbij ook naar wetten en culturele verschillen wordt gekeken.

Het enige dat app-ontwikkelaars hoeven te doen, is een vragenlijst invullen en opsturen. Op basis van de werking en inhoud worden apps ingedeeld in categorieën voor 3, 7, 12, 16 of 18 jaar en ouder. Voor Europa zal de PEGI (Pan-European Game Information) rating gelden. Deze geeft gebruikers informatie over welke content geschikt is voor kinderen, tieners en volwassenen.

Tot slot moet de leeftijdsclassificatie voor apps herkenbaarder zijn, omdat deze overeenkomt met bestaande inhoudsbeoordelingen voor games en films. Dit moet verwarring bij bijvoorbeeld ouders voorkomen, wanneer zij een geschikte app voor hun kind zoeken.

→ Lees ook ons overzicht met 6 leuke Android-games voor kinderen.

Het laatste nieuws over Google Play

Bron: BBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu