De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Leestip: Stock Android 4.1 Jelly Bean is niet perfect, en dit moet er veranderen

Redactie
19 september 2012, 13:03
1 min leestijd
Jelly Bean

Jelly Bean is niet perfect. Dat vindt Ron Amadeo van de internationale Androidwebsite AndroidPolice. In zijn lange betoog stipt hij meerdere punten aan waarvan hij vindt dat de werking en het design van Jelly Bean kan worden verbeterd. Op veel punten ben ik het met Amadeo eens. Hoewel Jelly Bean echt een enorme verbetering is ten opzichte van Ice Cream Sandwich, is Google er nog lang niet. Dat weet Matias Duarte, hoofd User Experience Android bij Google, en hij heeft ook op het artikel gereageerd: “Het klopt, we hebben nog steeds veel werk voor de boeg. Ik vind dat we ongeveer op een derde zijn van waar Android moet zijn met betrekking tot consistentie, responsiviteit en afwerking. Beter gaan we weer aan het werk!”

Amadeo neemt heel Jelly Bean onder handen. Zo noemt hij de inconsistentie in actie’s van de terugknop en het multitask-menu erg vervelend en ergert hij zich aan de nieuwe grijze gloed van de optie-knop. Een andere ergernis is het verschillende formaat van Android-iconen, waar ik soms ook gek van word. De iconen zouden tenminste op een basislijn uitgelijnd moeten worden. Eén van zijn beste verbeterpunten is de galerij-synchronisatie van Picasa en Google+. Je hebt geen mogelijkheid om dit te beïnvloeden of foto’s of albums niet te synchroniseren, en het is ook niet mogelijk om te betreffende foto’s aan te passen of te verwijderen. Nee, de galerij-app dient enkel als een verzamelplaats om foto’s van Picasa en Google+ te bekijken. En dat mag ook wel eens drastisch worden veranderd.

Lees verder na de advertentie.

Het is fijn dat Duarte aangeeft het artikel mee te nemen in het ontwikkelproces van Android, waarbij de volgende Android-versie mogelijk weer verfijnder oogt en in het algemeen beter is uitgewerkt.

Het artikel is hier (in het Engels) te lezen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu