Deze 4 conceptproducten liet Lenovo tijdens Tech World zien

Erwin Vogelaar
9 juni 2016, 20:11
2 min leestijd
Deze 4 conceptproducten liet Lenovo tijdens Tech World zien

Tijdens Tech World 2016 liet Lenovo uiteraard de Moto Z en PHAB 2 Pro zien, maar er waren ook andere dingen te zien. Zo werkt het bedrijf aan enkele fascinerende conceptproducten.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo conceptproducten

Lenovo heeft tijdens Tech World 2016 uiteraard de Moto Z en de PHAB 2 Pro onthuld. Maar er was nog meer. Met een onbreekbaar smartphonescherm, een buigbare smartphone, opvouwbare tablet en slimme schoenen was er genoeg te zien.

lenovo conceptproducten

1. Onbreekbaar scherm

Een van de handigste nieuwe technologieën is een onbreekbaar scherm. Tijdens de presentatie liet Lenovo achter elkaar een toestel op de grond vallen. Zelfs Ashton Kutcher kwam nog boven het podium staan, om een testtoestel van extra hoog naar beneden op een hard oppervlakte te laten vallen. Het toestel bleef vervolgens gewoon werken zonder schade aan het scherm. Hopelijk zien we deze technologie snel terug in de toestellen van Moto, voor zorgeloos gebruik van de smartphones.

2. Buigbare smartphone

Indrukwekkend is ook het flexibele scherm. Tijdens de presentatie liet een bekende YouTuber  de nieuwe technologie zien. Ze had een jurkje aan zonder zakken, maar moest toch haar telefoon kwijt. Zonder problemen vouwde ze het toestel zo om haar pols heen om te dragen als armband. Super handig. Naast een buigbaar scherm is hier uiteraard ook allerlei andere buigbare elementen van het toestel nodig. Zo kan er bijvoorbeeld geen accu over de lengte van het toestel geplaatst worden.

3. Vouwbare tablet

Dit concept zag er uit alsof het nog in een hele vroege fase zat. Diezelfde YouTube-ster pakte een tablet erbij om kattenfoto’s op te bekijken. Ze kon het apparaat echter zo door midden vouwen en vervolgens als smartphone gebruiken om mee te bellen. Lenovo is met de PHAB-serie al bezig met toestellen die tussen smartphone en tablet zitten, maar dit is weer een heel ander verhaal.

4. Smart Shoes

De nieuwe Smart Shoes van Lenovo zijn verbonden met je toestel en houden de afstand die je loopt bij en weten daarbij ook hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast zijn de schoenen ook te gebruiken in games. Leuk voor als je in virtual reality zit bijvoorbeeld.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu