Lenovo en Ashton Kutcher brengen dit jaar nieuwe tablets uit

Wouter Nijsen
2 maart 2014, 12:23
1 min leestijd
Lenovo en Ashton Kutcher brengen dit jaar nieuwe tablets uit
Ashton Kutcher

De Chinese fabrikant Lenovo en Ashton Kutcher hebben de afgelopen maanden aan een nieuwe serie tablets gewerkt. Die zijn later dit jaar wereldwijd verkrijgbaar, laat  Lenovo-bestuurder David Roman weten tegenover Recode.

Kutcher is sinds oktober vorig jaar betrokken bij de ontwikkeling en de promotie van onder meer de Yoga-tabletserie. De apparaten zijn mede door de acteur ontworpen. Volgens Lenovo heeft de Amerikaan zich voornamelijk beziggehouden met de gebruiksvriendelijkheid van de tablets.

Lees verder na de advertentie.

Kutcher maakt de laatste jaren naam met zijn hoofdrol in de komedieserie  Two and a Half Men. Eerder kroop hij in de huid van wijlen Apple-CEO Steve Jobs in de biografische verfilming Jobs.  Naast acteren is Kutcher bezig als technologie-investeerder en is hij mede-oprichter van A-Grade Investments, dat een samenwerking heeft met diverse grote bedrijven, waaronder Spotify, FourSquare, Fab en Airbnb.

‘Samenwerking Lenovo en Ashton Kutcher geen stunt’

Lenovo Android nieuwsoverzicht

In gesprek met Recode laat de marketingtopman van Lenovo weten dat Kutcher een bepalende factor is geweest tijdens het ontwikkelproces van de tablets: “De toevoeging van Kutcher is echt meer dan alleen een publiciteitsstunt Hij is een technicus. Als hij een probleem ziet, wil hij het “‹“‹oplossen.”

Vlak voordat Kutcher wereldberoemd werd met zijn series en films, studeerde de acteur biochemische techniek aan de universiteit van Iowa in de Verenigde Staten. Die opleiding heeft hij nooit afgemaakt.

Het Chinese Lenovo groeit als kool. De fabrikant bood  precies anderhalf jaar geleden zijn smartphones exclusief in zijn thuisland aan. Inmiddels heeft het bedrijf zijn afzetgebied uitgebreid naar liefst 26 landen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu