Lenovo gaat 10.1 inch tablet met ICS uitbrengen voor het einde van 2011

Redactie
14 november 2011, 18:30
1 min leestijd
Lenovo gaat 10.1 inch tablet met ICS uitbrengen voor het einde van 2011
Lenovo gaat 10.1 inch tablet met ICS uitbrengen voor het einde van 2011

Lenovo zal nog voor het einde van 2011 een 10.1 inch tablet op de markt brengen voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dat meldt Engadget op basis van een welingevoerde bron. De tablet zal voorzien zijn een 1.6 GHz quad-core NVIDIA Tegra 3 processor, 2 GB RAM werkgeheugen (1.600 MHz DDR3) en een camera aan de achterkant. Ook krijgt het appraat een speciale vingerafdruklezer die tevens gebruikt kan worden als optische joystick. Hoe zwaar de Android-tablet van Lenovo gaat worden of wat de afmetingen zijn is nog niet duidelijk.

Het is niet de eerste tablet die door Lenovo wordt gemaakt. Eerder bracht het bedrijf ook al de 10.1 inch ThinkPad Tablet uit en de 7 inch IdeaPad Tablet. De nieuwe tablet zou wel een stuk dunner dan de voorgaande Lenovo-tablets worden en voorzien van een normale USB-aansluiting en een ‘Special Fusion-Skin Body’ hebben waarvan niet helemaal duidelijk is wat het is. Hoewel Engadget ook wat foto’s van de tablet online heeft geplaatst is moeilijk op te maken hoe deze er precies gaat uitzien.

Lees verder na de advertentie.

Nog voor het einde van het jaar moet de 10.1 inch tablet op de markt komen en hiermee lijkt de race om als eerste een Ice Cream Sandwich tablet met Tegra 3 processor uit te brengen te zijn begonnen. HTC en Acer zouden ook allebei druk bezig zijn met de productie van Android 4.0 tablet en Asus heeft de Transformer Prime al aangekondigd die volgende maand al op de markt moet komen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu