Lenovo-gamingsmartphone aangestuurd door Snapdragon 865

Erwin Vogelaar
15 februari 2020, 13:26
2 min leestijd
Lenovo-gamingsmartphone aangestuurd door Snapdragon 865

Lenovo werkt aan een snelle gamingsmartphone met een Snapdragon 865-chip. Het toestel wordt waarschijnlijk later dit jaar onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo gamingsmartphone met Snapdragon 865

Lenovo werkt aan een eigen gamingsmartphone. Via Chinese sociale media heeft het bedrijf bevestigd dat dit toestel wordt aangestuurd door een snelle Snapdragon 865-chip: op dit moment de snelste smartphonechip op de markt. Dit nieuws is gespot door website Gizmochina.

Waarschijnlijk gaat de gamingsmartphone Legion heten. Deze naam wordt al gebruikt voor andere gameproducten van Lenovo, zoals laptops en accessoires. Lenovo heeft tevens eind vorig jaar op Chinese sociale media een Legion-pagina gemaakt.

lenovo gamingsmartphone

Gamingsmartphones

Lenovo gaat met dit toestel de concurrentie aan met onder andere Asus, Razer en Nubia. Gamingsmartphones blinken uit in snelle hardware, met onder andere een flinke batterij en meestal extra koeling. Daardoor is het mogelijk om lang door te gamen.

Deze relatief nieuwe categorie toestellen is een reactie op de groeiende populariteit van games als Fortnite op smartphones. De tijd van simpele smartphonespelletjes is al lang verleden tijd. Gamers willen ook onderweg de tofste en mooiste games spelen en niet na een uurtje al stoppen omdat de accu leeg is.

Lees ook: Zijn gaming smartphones een power up of niet?

Eerdere geruchten stellen dat de Lenovo Legion verder ook ondersteuning krijgt voor 5G en wifi 6. Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel uitkomt, maar aangezien Lenovo start met teasers kan de officiële onthulling niet lang uitblijven.

Snapdragon 865

De Snapdragon 865-chip gaat smartphones op verschillende manieren veranderen. Zo zal een speciale image signal processor ervoor zorgen dat video’s sneller worden verwerkt. De chip wordt daarnaast gepresenteerd als een 5G-platform, zoals je ook op de afbeelding ziet. Om 5G te gebruiken heeft het toestel echter ook een speciale modem nodig. Lees meer over hoe de Snapdragon 865 smartphones in 2020 verbetert.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Bron: Gizmochina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu