De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lenovo introduceert twee Android-tablets en Windows 7-tablet

Redactie
20 juli 2011, 15:52
3 min leestijd
Lenovo kondigt twee Android 3.1 tablets aan

Lenovo heeft haar eerste tablets officieel aangekondigd. Het zijn de IdeaPad Tablet K1, de ThinkPad Tablet en de IdeaPad Tablet P1 waarbij de eerste twee draaien op Android en de derde op Windows 7. Alle drie de tablets zijn voorzien van een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280×800 pixels. De IdeaPad Tablet K1 is bedoeld voor consumenten, terwijl de ThinkPad Tablet vooral voor zakelijke klanten geschikt is.

De IdeaPad Tabet K1 is voorzien van een Nvidia Tegra 2 processor, 1 GB werkgeheugen en biedt 32 GB aan interne opslagruimte die eventueel ook is uit te breiden met een microSD-kaart. Het apparaat heeft 2 camera’s met een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel aan de voorkant om mee te videobellen. Het geheel weegt 725 gram en is 13,3 mm dik.

Lees verder na de advertentie.

De Android-tablet zal geleverd worden met meer dan 40 voorgeïnstalleerde apps die in totaal een waarde van meer dan 50 dollar zouden vertegenwoordigen. Natuurlijk is ook Adobe Flash aanwezig met DRM. Gebruikers kunnen hierdoor ook films huren via een speciale applicatie van Lenovo. De Honeycomb-tabel komt ook met officiele Netflix-certificiering. De populaire videodienst is echter alleen toegankelijk in de Verenigde Staten en Canada. Met de mini-HDMI-uitgang en ondersteuning voor DRM is het mogelijk om video’s van Netflix op een HD-televisie te bekijken.

Vanaf 20 juli is de tablet online te bestellen in de Verenigde Staten met een adviesprijs van zo’n 499 dollar. Vanaf augustus komt het apparaat daar ook in de winkels te liggen. Wereldwijd zal de tablet beschikbaar worden in het derde kwartaal van dit jaar.

De tweede Android-tablet is de ThinkPad Tablet die vooral zakelijk gebruikt maakt van worden. Van binnen is het apparaat bijna gelijk aan de Idea Tablet K1. Het apparaat heeft wel een beter IPS-scherm en is ook voorzien van Gorilla Glass waardoor het beter krassen kan weerstaan. Daarnaast heeft het ook een volledige USB 2.0 poort en SD-kaartlezer. Bij het apparaat is ook een aparte stylus te verkrijgen en een los keyboard dat is ingebouwd in een draaghoes. Voor de zakelijke markt ook ook VPN-software van Cisco meegeleverd.

De ThinkPad zal beschikbaar zijn in een versie van 16 GB voor 479 dollar zonder stylus en 509 dollar met stylus. De 32 GB versie met stylus gaat 589 dollar kosten. Het losse keyboard met draaghoes gaat 99 dollar kosten. De ThinkPad Tablet zal vanaf 2 augustus online te bestellen zijn en later die maand in de Amerikaanse winkels liggen. De wereldwijde lancering volgt dan in het derde kwartaal van dit jaar. Na de lancering zullen ook 3G-versies van het apparaat uitkomen.

Beide Android-tablets zijn ook voorzien van de Lenovo App Shop. Deze eigen appwinkel van Lenovo zal vooral applicaties aanbieden die uitgebreid zijn getest voor de Lenovo IdeaPad en ThinkPad tablets. De Lenovo App Shop biedt ook enkele specifieke zakelijke applicaties aan en ook een private zakelijke appwinkel die alleen beschikbaar zal zijn voor zakelijk klanten van Lenovo.

De Windows 7 tablet heet de IdeaPad P1 en wordt aangedreven door een Intel-processor die is geklokt op 1,5 GHz. Deze tablet is bedoeld voor consumenten en zakelijke klanten, maar zal vooral door de laatste groep worden gebruikt. Veel zakelijke applicaties zijn geschreven voor Windows en werken dus niet op Android. Hoewel Windows 7 wel touchbediening ondersteunt is het niet geoptimaliseerd voor tablets op de manier waarop Android dit wel is.

Update: De Lenovo Thinkpad Tablet krijgt een adviesprijs van 399 euro, de ThinkPad zal te koop zijn vanaf 459 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu