De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Deze Lenovo-smartphones werden aangekondigd tijdens IFA 2016

Wouter Nijsen
5 september 2016, 9:15
2 min leestijd
Deze Lenovo-smartphones werden aangekondigd tijdens IFA 2016

De presentatie van Lenovo tijdens IFA 2016 stond in het teken van de Moto Z Play en de Hasselblad-cameramodule, maar ook werden er stilletjes een drietal andere smartphones aangekondigd. Dit moet je weten over de Lenovo K6, K6 Power en K6 Note.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de Lenovo K6

lenovo k6

De Moto Z Play stond in de schijnwerpers tijdens IFA 2016, maar achter de schermen deed Lenovo meer smartphones uit de doeken. Het gaat om een drietal midrangers die over vlotte specificaties en een metalen unibody design beschikken. De Lenovo K6 is voorzien van een Snapdragon 430-chip met een 1,4 GHz octacore-processor, 2GB RAM en 16GB of 32GB aan uitbreidbare opslagruimte.

Aan de achterkant vinden we een vingerafdrukscanner, die onder de 12 megapixel-camera is geplaatst. Voor het maken van selfies is een 8 megapixel-frontcamera aanwezig. De Lenovo K6 bezit verder een 5 inch-scherm met een resolutie en een 3000 mAh-accu.

Lenovo K6 Power en K6 Note

Zoals de naam doet vermoeden onderscheidt de Lenovo K6 Power zich door een grotere accu, die een capaciteit van 4000 mAh heeft. Hiermee gaat de smartphone vermoedelijk meerdere dagen op een volle accu mee. De K6 Power beschikt verder over dezelfde specs als de K6.

Tot slot werd de Lenovo K6 Note aangekondigd, een toestel met een groot 5,5 inch-scherm en een full-hd-resolutie. De K6 Note heeft dezelfde 4000 mAh-accu en komt met 3GB of 4GB aan RAM, terwijl er standaard 32GB opslagruimte aanwezig is. Daarnaast maakt de telefoon mooiere foto’s door de 16 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant. Alle drie de smartphones draaien uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow).

Het is nog onduidelijk wanneer de telefoons worden uitgebracht en wat ze gaan kosten. Ook is het nog maar de vraag of de toestellen een Europese release krijgt, aangezien Lenovo voornamelijk toestellen onder het Moto-merk beschikbaar zijn. Toch is de Lenovo K5, de voorganger van de K6, al een tijdje in Nederland beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Lenovo K6
Lenovo K6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu