Lenovo komt met een zakelijke tablet

Redactie
27 april 2011, 19:04
2 min leestijd

Sinds Samsung en Dell vorig jaar hun tablet op de markt hebben gezet zijn steeds meer fabrikanten Android-tablets gaan maken. Dit was te zien op de CES en de MWC, waar naast tablets ook veel andere Android-apparaten werden gepresenteerd. Zo zal de Motorola Xoom binnenkort leverbaar in Nederland zijn en komen de HTC Flyer en Asus Eee Pad Transformer in mei naar Nederland. En het blijft nog even doorgaan, want deze zomer komt Sony met twee Android-tablets en Dell met een Honeycomb-tablet. Maar zij zijn niet alleen, want Lenovo doet ook nog mee! Zo is er een tablet te zien in een uitgelekte Powerpoint-presentatie van het bedrijf: de Thinkpad.

Lenovo verkondigde net als de meerderheid van de fabrikanten dat ze zouden wachten op Android 3.0 om hun tablet te maken. Hier hebben ze zich dan ook aangehouden. Door naar een aantal uitgelekte dia´s van de Powerpoint-presentatie te kijken is op te maken dat de doelgroep van Lenovo voornamelijk zakelijk en/of IT gericht is. Wat ook opvalt is dat je de tablet op een toetsenbord kunt schuiven, waardoor het op een laptop van Lenovo lijkt. Dit systeem is vergelijkbaar met de Asus EEE Transformer.

Lees verder na de advertentie.

De ThinkPad zal op Honeycomb draaien. Het apparaat krijgt een 10,1″ capacitief IPS-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Onder de motorkap schuilt een krachtige NVIDIA Tegra 2-processor en een batterij die het 8 uur vol zou moeten houden. Als we de dia’s mogen geloven komt er alleen een WiFi&3G versie, wel zijn er verschillende uitvoeringen m.b.t. het interne geheugen; zo heb je de 16, 32 en 64 GB uitvoeringen. Verdere specificaties zijn de voor- en achterkant camera’s (waar verder niks over bekend is), de USB 2.0 port, een mini-HDMI en een SD-card slot.

Waar ze met deze tablet vooral goed aan hebben gedacht is de software. De software is gericht op zakelijke gebruikers. Zo heeft Lenovo een eigen skin gemaakt die het bedrijf over Android 3.0 zet. Deze schil wordt gebruikt om de tablet zo zakelijk mogelijk te houden. De schil biedt ondersteuning voor McAffee, Cisco, Symantec en LanDesk. Daarnaast kan je er ook al je data en SD-kaart encrypten.

Hieronder is de tablet te zien, wel staat er bij “Product Image Not Final”, oftewel: dit hoeft nog niet het eindproduct te zijn. Wanneer de tablet daadwerkelijk verscheept zal worden is nog niet duidelijk, maar er gaan geruchten dat hij pas in Augustus in Amerika komt. Momenteel is af te lezen dat hij 499 dollar gaat kosten.

Wat denken jullie: wordt dit een waardevolle tablet voor zakelijke gebruikers?

Bron: This Is My Next

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu