Lenovo gaat Microsoft-apps vooraf installeren op nieuwe toestellen
Lars Paymans

Lenovo heeft een nieuwe deal met Microsoft gesloten, die ervoor zorgt dat er voortaan bepaalde Microsoft-apps vooraf geïnstalleerd worden op nieuwe Lenovo-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lenovo Microsoft deal gesloten voor preloaden van apps

Slecht nieuws dus voor mensen die een hekel hebben aan bloatware, want dit betekent dat er weer een flinke hoeveelheid nieuwe apps standaard op een gloednieuw toestel staan. Zo zou Lenovo van plan zijn om apps van Office, OneDrive en Skype te preloaden.

 

Lenovo Microsoft

Welke Office-apps (alleen Word of ook met Excel en PowerPoint?) dit precies zijn is niet duidelijk, en is het ook nog maar de vraag voor welke Lenovo-toestellen deze nieuwe deal geldt. Zo zou het alleen om ‘premium’ devices gaan, al is die term zowel breed als vaag tegelijk. Dit is lang niet de eerste keer dat Microsoft een dergelijke deal sluit. In het verleden gingen onder meer Samsung, Xiaomi, LG, Sony en Dell Lenovo al voor met hun Android-toestellen.

Hoeveel geld er met de deal gemoeid is is niet duidelijk, maar in de regel geeft Microsoft de prijzige rechten voor Office-apps op, om er voor te zorgen dat een grotere doelgroep aan de slag kan met de diensten van het bedrijf. Met het imago dat rondom bloatware hangt, kun je je echter afvragen of Microsoft er op deze manier veel nieuwe enthousiaste gebruikers bij krijgt.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.