Lenovo geeft eerste Tango-smartphone geen Nougat-update
Erwin Vogelaar

Lenovo bevestigt dat de Lenovo Phab 2 geen Nougat-update krijgt. Dit geldt voor alle toestellen in de Phab 2-serie, die opvallend genoeg nog geen jaar oud zijn. 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geen Phab 2 Nougat-update

De eerste smartphone die het platform Tango voor augmented reality ondersteunde, krijgt geen update naar Android 7.0 (Nougat). De Phab 2-smartphones werden in december in Nederland uitgebracht, maar krijgen nu al geen software-ondersteuning meer. Dit geldt overigens voor alle Phab-toestellen.

De Phab 2, Phab 2 Pro en Phab 2 Plus blijven allemaal steken op Android 6.0 (Marshmallow). De oudere Phab en Phab Plus moeten het met Android 5.0 (Lollipop) doen.

phab 2 nougat

Het is een opvallende keuze van Lenovo, omdat de Phab 2 minder dan een jaar oud is en het de eerste smartphone met Tango was. Speciaal daarvoor hebben consumenten en organisaties zoals musea het toestel aangeschaft. Het toestel was te koop voor 499 euro. Voor die prijs verwacht je op z’n minst dat je een jaar lang updates ontvangt, maar dat blijkt teveel gevraagd.

Lenovo gaat over op stock-Android

Hoewel Lenovo zelf geen verklaring geeft voor het stopzetten van updates voor deze toestellen, is het waarschijnlijk dat dit aan het achterlaten van Vibe Pure UI ligt. Vooralsnog legt het bedrijf, net als vele andere fabrikanten, een laagje over Android heen om functies te voegen. Vanaf nu zet het bedrijf echter stock-Android op zijn nieuwe toestellen. Dit is Android in zijn meest pure vorm.

Dit is goed nieuws, omdat updates sneller uitrollen en de kans groot is dat Lenovo zijn toestellen langer blijft ondersteunen. Het nadeel van deze keuze is dat het ondersteunen van oudere toestellen waar Vibe Pure UI nog wel op staat, minder aantrekkelijk is voor Lenovo.

Baal je van deze keuze? Laat van je horen in de reacties.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.