De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Lenovo’s Phab 2-smartphones met augmented reality in december naar Nederland

Thomas Haenen
6 oktober 2016, 10:01
2 min leestijd
Lenovo’s Phab 2-smartphones met augmented reality in december naar Nederland

De Lenovo Phab 2 Pro zal vanaf november verkrijgbaar zijn in verschillende landen. Het is de eerste smartphone die onderdeel is van Googles Project Tango, gericht op toestellen met augmented reality.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo Phab 2 Pro releasedatum

Oorspronkelijk zou de Lenovo Phab 2 Pro deze zomer verschijnen, maar het toestel werd om onbekende redenen uitgesteld. Inmiddels is er een nieuwe releasedatum. De release in de Verenigde Staten is eind november, zo kreeg CNET te horen van het bedrijf. De Phab 2 Pro is in Nederland vanaf begin december verkrijgbaar voor 499 euro, zo heeft Lenovo tegen Android Planet bevestigd.

Dat betekent dat we volgende maand eindelijk de introductie van Project Tango beleven. Google zette ruim twee jaar geleden op om te experimenteren met augmented reality (AR) in smartphones. Met augmented reality kunnen virtuele objecten in de echte wereld getoond worden. Een goed voorbeeld daarvan is Pokémon GO, waarbij monsters als Pikachu en Jigglypuff via de camera om je heen getoond kunnen worden. Google werkt al geruime tijd aan technologie die AR zo goed en realistisch mogelijk moet laten werken.

Lenovo’s Phab 2 Pro is het eerste product dat de Project Tango-technologie implementeert. Om dat te laten slagen, beschikt het toestel over meerdere camera’s en sensoren die de positie van de Phab 2 Pro bepalen. Ook de grafische chip is speciaal door Lenovo gebouwd om de technologie beter te laten werken. Zo kun je met de Phab 2 Pro je huis inrichten met virtuele meubels of games spelen die gebruik maken van je omgeving.

Phab 2 Pro specificaties

Het toestel is verder uitgerust met een opvallend groot 6,4 inch-scherm, met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het toestel is uitgerust met een Snapdragon 652-chip met acht cores, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Bij de aankondiging vier maanden geleden liep de Phab 2 Pro nog op Android 6.0 (Marshmallow); het is onbekend of Lenovo de smartphone stiekem alsnog uitrust met Android 7.0 (Nougat).

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Lenovo Phab 2 Pro
Lenovo Phab 2 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu