De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Lenovo geeft Moto-toestellen nieuwe skin en vingerafdrukscanner

Redactie
12 januari 2016, 12:32
2 min leestijd
Lenovo geeft Moto-toestellen nieuwe skin en vingerafdrukscanner

Enkele dagen  nadat bekend werd dat Lenovo de merknaam Motorola gaat uitfaseren, geeft het bedrijf toelichting op de plannen voor 2016. Toekomstige Moto-smartphones krijgen  onder meer een vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo plannen 2016

In een interview met de Chinese website  Tech Sina benadrukt topman  Chen Xudong  dat het op de smartphonemarkt belangrijk is niet alleen naar de nabije toekomst te kijken, maar ook  te blijven innoveren op de lange termijn.  Hij benoemt dat de zware concurrentie van andere Chinese  fabrikanten die goedkope, maar metalen modellen op de markt uitbrengen, als problematisch. Lenovo,  dat in 2014 Motorola kocht van Google, heeft daarom nagedacht over een nieuwe strategie voor 2016.

De fabrikant zal onder de merknaam Moto alleen nog high-endtoestellen uitbrengen, terwijl de naam Vibe van Lenovo wordt  gereserveerd voor goedkopere telefoons. De naam Motorola wordt niet langer gebruikt.  Deze verandering in productbenaming heeft waarschijnlijk als logisch gevolg dat bijvoorbeeld de succesvolle budgetsmartphones Moto E en Moto G geen directe opvolger krijgen.

Lenovo plannen 2016

Samen zullen de merken dit jaar niet meer dan vijftien modellen op de markt brengen. De Moto-toestellen, zoals de Moto X Style, hebben altijd hun eigen ontwerp gehad en hieraan blijft Lenovo vasthouden, al worden  enkele veranderingen doorgevoerd. Alle Moto-smartphones die in 2016 worden gelanceerd krijgen bijvoorbeeld standaard een vingerafdrukscanner en een scherm  van 5 inch of groter.

Verschillen tussen oost en west

Ook gaat Lenovo meer aandacht besteden aan de verschillen in onder meer designvoorkeur tussen de westerse en oosterse markt, zodat de smartphones beter  in de smaak vallen. Daarnaast werkt het bedrijf aan het samenvoegen van  de gebruikersinterfaces van Lenovo en Moto. Welke elementen voor deze nieuwe skin (verwacht in 2017) worden overgenomen, is afwachten. Motorola had veel aanhangers die voor het merk kozen vanwege de vrijwel pure Android-versie. Bij toekomstige Moto’s is hier wellicht minder sprake van.

Tot slot wordt in de tweede helft van 2016 een nieuw en innovatief product onder de Moto-vlag gelanceerd. Wat de specs van deze telefoon zullen zijn, werd niet besproken in het interview. Er zal echter geen kleinere 4,7 inch-Moto verschijnen, bevestigt Xudong. Volgens hem is deze keuze gebaseerd op het feit dat alleen Europese gebruikers een kleiner scherm wensen, terwijl op alle andere markten de voorkeur aan  een groter display wordt gegeven.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G
Motorola Moto G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu