Lenovo en Google maken Project Tango-smartphone voor de massa

Gijs Ettes
8 januari 2016, 9:51
2 min leestijd
Lenovo en Google maken Project Tango-smartphone voor de massa

Aankomende zomer brengt Lenovo in samenwerking met Google een Project Tango-smartphone uit. Die moet het ook voor consumenten mogelijk maken om van uiteenlopende augmented reality-toepassingen gebruik te maken.

Lees verder na de advertentie.

Project Tango-smartphone gaat mainstream

Begin 2014 introduceerde  Google een prototype dat de omgeving in 3d in kaart kon  brengen, wat onder meer mogelijkheden biedt voor augmented reality-toepassingen. De afgelopen tijd hebben circa 5000 ontwikkelaars meegewerkt  aan Project Tango en tientallen apps ontwikkeld die de techniek gebruiken voor bijvoorbeeld indoor navigatie  en het projecteren van objecten (denk aan meubels en dieren) in een ruimte. Door het plaatsen van punten in de ruimte, kunnen bovendien de afmetingen  van uiteenlopende oppervlaktes opgemeten worden.

Dankzij een cameramodule aan de achterkant van de Project Tango-smartphone, met dieptesensoren, een  reguliere camera en een camera met fisheye-lens, kunnen ruimtes heel precies in 3D in kaart worden gebracht. De drie camera’s verzamelen voldoende informatie om te bepalen waar de smartphone zich bevindt in de ruimte. Dat maakt ook binnenshuis navigeren mogelijk, zodat je bijvoorbeeld in een groot hotel of ziekenhuis gemakkelijk je weg vindt.

Stap voorwaarts

Lenovo en Google hebben naar eigen zeggen een jaar gewerkt om de techniek te perfectioneren, waardoor die nu klein genoeg is om in de  smartphone te passen. Het toestel krijgt  overigens een scherm van tussen de 6 en 6,5 inch, een chipset van Qualcomm en een prijskaartje van rond de 500 dollar.  De technologie achter Project Tango moet op termijn net zo`n grote stap voorwaarts betekenen als de introductie van de gps-module.

Om de ontwikkeling voor het platform te stimuleren, lanceren Google en Lenovo een App Incubator. Geïnteresseerden kunnen via deze site een voorstel met onder meer mockups indienen voor een Project Tango-app, waarbij op 15 maart de ontwikkelaars met de beste ideeën geld en hulp voor verdere uitwerking. De beste apps worden meegeleverd met de Project Tango-smartphone.

Het laatste nieuws over Lenovo

Bron: Lenovo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Lenovo Phab 2 Pro
Lenovo Phab 2 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu