De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze slimme wekker van Lenovo en Google heeft ingebouwde Assistent

Thomas Haenen
9 januari 2019, 11:16
2 min leestijd
Deze slimme wekker van Lenovo en Google heeft ingebouwde Assistent

Lenovo en Google hebben een slim scherm ontwikkeld voor in de slaapkamer. De Lenovo Smart Clock heeft een ingebouwde Google Assistent en kan je dus vlak voor het slapen gaan nog helpen met handige acties.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo Smart Clock officieel

In de Verenigde Staten is de Lenovo Smart Clock vanaf dit voorjaar verkrijgbaar, tegen een adviesprijs van 80 dollar. Of en wanneer het apparaat in Nederland verschijnt, is onbekend. Waarschijnlijk gaat dat nog wel even duren. Er is namelijk nog geen versie van de Nederlandse Google Assistent voor schermen; alleen voor speakers als de Home en Home Mini werkt de assistent in onze taal.

Lenovo Smart Clock officieel

Je moet de Smart Clock voornamelijk als wekker zien. Het apparaatje heeft een compact scherm van slechts 4 inch, vergelijkbaar met een wekkerradio. De wekker die je op het scherm ziet kun je aanpassen en dimt ‘s nachts automatisch. Hij heeft geen camera, en kan dus niet meekijken. Achterop zit bovendien een fysieke knop om de microfoon mee uit te schakelen. Mocht je ‘s nachts in je slaap ‘OK Google’ mompelen, dan hoef je niet bang te zijn dat je de Smart Clock opeens activeert.

Slimme Google Assistent-routines voor in de ochtend

De speaker is ook uitgerust met zowat alle andere functies die bij de Google Assistent horen. Zo kun je bij het opstaan muziek afspelen en het laatste nieuws luisteren. Check ‘s ochtends de weersvoorspellingen, of controleer of je file onderweg kan verwachten.

Ook kun je zelf routines instellen, verschillende acties die worden uitgevoerd met één commando. Zeg bijvoorbeeld ‘good night’ om in één keer de lichten uit te zetten, regengeluiden af te spelen en de wekker in te stellen voor de volgende ochtend.

Google Home Hub-alternatief

Eind vorig jaar verscheen in de Verenigde Staten de Google Home Hub, Googles eerste slimme speaker met een scherm. De Home Hub heeft een wat groter scherm van 6 inch, en komt volgens Google het beste tot zijn recht in de woonkamer of keuken. Wel heeft de speaker een lichtsensor die het scherm automatisch dimt in het donker, zodat hij ook goed in de slaapkamer te gebruiken is. Wanneer de Home Hub in Nederland verschijnt, is ook nog onbekend.

Lees meer nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu