Lenovo stapt met LePhone in de Android smartphone-markt
Wouter Nijsen

Lenovo kennen we hoofdzakelijk als fabrikant van notebooks die met name in het hogere prijssegment een prima reputatie hebben. De nieuwste ontwikkeling ligt echter niet op het gebied van deze draagbare alleskunners, maar op het gebied van Android. Lenovo lanceert op de CES in Las Vegas namelijk hun eerste Android-telefoon met de creatieve naam: LePhone. De specificaties zien er in ieder geval goed uit. LePhone heeft een 1GHz Snapdragon-processor en 8GB interne opslag. De interface is door Lenovo op een indrukwekkende manier aangepast zodat niet direct duidelijk is dat LePhone nog op Android 1.6 draait en geen ondersteuning voor multitouch heeft. Lenovo volgt met de contactapplicatie de lijn die Motorola met MotoBLUR heeft ingezet, namelijk één plek voor je contacten, berichten en sociale netwerken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Een bijzonderheid van LePhone is het optionele externe toetsenbord. Dit is een soort dockingstation die een hardware QWERTY-toestenbord bevat, wat het schrijven van langere berchten eenvoudiger maakt. Dit dockingstation kan ook dienst doen als case voor het toestel. LePhone is vanaf mei dit jaar voorlopig alleen in China leverbaar, al heeft Lenovo aangegeven dat het toestel in een later stadium zeker ook naar Europa komt.

Via: Stuff.tv

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.