Waarom het goed nieuws is dat Lenovo overgaat op stock-Android

Erwin Vogelaar
4 augustus 2017, 20:33
2 min leestijd
Waarom het goed nieuws is dat Lenovo overgaat op stock-Android

Lenovo kondigt aan zijn smartphones voortaan met de meest pure vorm van Android in de winkels te leggen. Dat Lenovo stock-Android gaat gebruiken is goed nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Gelukkig plaatst Lenovo stock-Android op smartphones

Er zijn maar weinig toestellen die Android in zijn puurste vorm draaien. Googles toestellen zoals de Pixel en Nexus draaien stock Android, maar de meeste andere fabrikanten leggen een laagje over Android heen. Lenovo kondigt nu aan zijn laagje te verwijderen van toekomstige smartphones.

Startend met de K8 Note laat Lenovo voortaan zijn laagje Vibe Pure UI weg. Motorola heeft al langer een bijna stock-versie van Android op zijn toestellen draaien en dat is één van de redenen waarom deze smartphones een succes zijn. Lenovo heeft Motorola overgenomen en is mogelijk geïnspireerd geraakt om op dezelfde strategie over te gaan.

lenovo stock android

Hoewel de skins van fabrikanten soms handige functies toevoegen aan Android, wegen de voordelen van stock-Android veel zwaarder. Het grootste voordeel is namelijk dat toestellen met stock-Android razendsnel updates krijgen. Niet alleen nieuwe versies van Android, maar ook beveiligingsupdates komen sneller naar smartphones. Fabrikanten die een eigen skin over Android leggen, moeten bij elke update namelijk uitgebreid testen of die update geen rare dingen doet. Door deze snelle updates is stock-Android dus ook veiliger.

Een ander voordeel is dat er een grotere kans is dat Lenovo-smartphones in de toekomst langer Android-updates krijgen. Fabrikanten besluiten op een gegeven moment dat het teveel werk kost om een update nog naar een oud toestel te brengen. Hierdoor blijven veel toestellen met een oude Android-versie zitten.

Ook is bevestigd dat de K-lijn van Lenovo Android 8.0 (O) krijgt. Android O komt later deze zomer uit, maar het is nog niet bekend wanneer deze versie van het besturingssysteem naar de Lenovo-toestellen komt. De Lenovo K8 is nog niet bevestigd voor Europa.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Bron: Gadgets 360
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu