Lenovo kondigt goedkope tablets aan met vlotte specs
Wouter Nijsen

Lenovo heeft zijn nieuwe serie Android-tablets aangekondigd: de Lenovo Tab 4 8, Tab 4 10, Tab 4 8 Plus en Tab 4 10 Plus. De tablets hebben een aantrekkelijk prijskaartje en prima specificaties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lenovo Tab 4 officieel

lenovo tab 4De nieuwe Lenovo Tab 4-lijn bestaat uit vier nieuwe tablets. De Tab 4 8 en Tab 4 10 beschikken over 8 of 10 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De tablets worden aangedreven door een Snapdragon 425-chip van Qualcomm met 2GB RAM en 16 of 32GB aan opslagruimte. Beide tablets zijn lekker licht en liggen met een gewicht van respectievelijk 310 en 500 gram goed in de hand. Met 8,3 millimeter zijn ze bovendien redelijk slank.

Aan de achterkant zit een 5 megapixel-camera met autofocus voor het maken van foto’s. De frontcamera is geschikt voor selfies en maakt kiekjes in 2 megapixels. Gek genoeg beschikken de tablets nog over een micro-usb-aansluiting, en geen usb-c-poort waarmee snelladen mogelijk is. De Lenovo Tab 4 8 en Tab 4 10 zijn vanaf eind mei beschikbaar voor respectievelijk 169 en 179 euro.

Lenovo Tab 4 Plus

lenovo tab 4Lenovo brengt ook twee Plus-versies van de tablets uit. De Tab 4 8 Plus en Tab 4 10 Plus beschikken over een fraai ips-scherm met een hogere resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Ook de interne hardware is beter: de tablets zijn voorzien van een Snapdragon 625-chip, 3GB of 4GB RAM, 16GB of 64GB aan opslagruimte en er is een usb-c-poort.

Foto’s maken de tablets met de 8 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-camera aan de voorkant. Er is ook een vingerafdrukscanner aanwezig, waarmee de Plus-tablets snel worden ontgrendeld. De Lenovo Tab 4 Plus-tablets zijn eind mei beschikbaar voor respectievelijk 259 en 299 euro.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.