Lenovo Tablet S8 aangekondigd: goedkope 8 inch-tablet met Intel-Soc

Gijs Ettes
3 september 2014, 9:01
1 min leestijd
Lenovo Tablet S8 aangekondigd: goedkope 8 inch-tablet met Intel-Soc
Lenovo Tab S8

In aanloop naar de start van de Berlijnse IFA heeft Lenovo de Tablet S8 aangekondigd: een 8 inch-tablet met Android 4.4 (KitKat) en een 1,86GHz-quadcore-processor van Intel (Atom Z3745). Hoewel het apparaat dikke bezels heeft, is hij met 7,9 millimeter relatief dun. De Tablet S8 weegt 299 gram en is later deze maand verkrijgbaar voor 199 dollar. Of en voor welke prijs de Lenovo-tablet naar Europa komt, is vooralsnog niet bekend.

Ondanks de lage prijs biedt de Tablet S8 behoorlijk goede specs. Naast de vlotte quadcore-processor is er 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen beschikbaar. Aan de voorzijde is een 1,6 megapixel-frontcamera te vinden en aan de achterzijde een 8 megapixel-camera met autofocus en een diafragma van f/2.2. Het ips-scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en de tablet wordt van stroom voorzien door een 4290 mAh-accu. Die staat garant voor een standby-tijd van circa 400 uur.

Lees verder na de advertentie.

Alle Lenovo Tablet S8 specs op een rij

De Lenovo Tablet S8 wordt beschikbaar in de kleuren bruin, blauw, geel en wit. Standaard aanwezig is ondersteuning voor bluetooth 4.0. Wil je ook mobiel internetten met de tablet, dan kun je gaan voor het duurdere 4G-model. Hoeveel die precies gaat kosten, is nog niet bekend.

Lenovo Tab S8

Lees meer over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu