Lenovo werkt aan Android smartbook met 1GHz Snapdragon-processor

Redactie
28 november 2009, 14:29
1 min leestijd
Lenovo werkt aan Android smartbook met 1GHz Snapdragon-processor
Qualcomm

Lenovo is druk bezig met de Lenovo Android Smartbook, een laptop voorzien van Qualcomm’s 1 GHz Snapdragon-processor. De laptop heeft een batterijduur van 8 uur, is voorzien van 3G, Wi-Fi, Bluetooth en andere gangbare zaken en is gericht op zakelijke gebruikers. Dit geldt trouwens ook voor de Nokia Booklet 3G, een vergelijkbaar apparaat. Dergelijke Booklets en Smartbooks zijn een mooie aanvulling op de smartphones die deze gebruikers al in bezit hebben. Het apparaat op de foto is overigens niet de Lenovo Android Smartbook (die wordt pas officieel op CES 2010 verwacht), maar een apparaat van fabrikant Quanta.

Chipmaker Qualcomm liet op een beurs hardware zien, die geschikt is voor het Snapdragon-platform. Naast het getoonde Quanta-smartbook (een prototype) komt er dus ook een smartbook van Lenovo, die in ieder geval via de Amerikaanse operator AT&T verkocht gaat worden. Een smartbook is eigenlijk een combinatie van smartphone en notebook (vandaar de naam). Qualcomm’s executive VP Andrew Gilbert zegt erover:

Lees verder na de advertentie.

Qualcomm snapdragon

This notion of being able to combine the form factor of a netbook with the flexibility of experience of a smartphone seems to resonate with people. People are bored of the five to seven minute start-up time of a notebook.

Andere mogelijkheden zijn een groot scherm met een klein toetsenbordje, zoals rechts op de foto te zien is.

Via: Silicon enEngadget

Categorie: Overige devices
Spotlight: Qualcomm
Merk: Lenovo

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's